UtánpótlásSport
2024. május 16.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vívás Kadét és junior vívó Európa-bajnokság

2024-02-28 14:37

Arany és ezüst a lányoktól a junior Eb-n

A női kardcsapat arany-, a női tőrválogatott pedig ezüstérmet nyert a nápolyi junior vívó Európa-bajnokságon.

Újabb nagyszerű napot varázsoltak a magyar fiatalok a Nápolyban zajló korosztályos vívó Európa-bajnokság juniormezőnyében.

Eb-címnek örülhetett a junior női kardcsapat Nápolyban Forrás: EFC

Domonkos Emese, Kónya Csenge, Kovács Zsanett, Spiesz Anna felállású női kardcsapat a németeket és a románokat is magabiztosan győzte le a döntőig, majd az aranyért a franciákkal vívott. A finálé elején 10:2-re elhúzott az ellenfél, ám Kovács Zsanett gyorsan egy tusra hozta vissza a magyar csapatot. Ezt követően nem alakult ki jelentősebb különbség a felek között, az összecsapás vége pedig rendkívül kiélezett volt. A franciák 44:42-es vezetésénél Spiesz Anna pillanatai jöttek, és az egyéni ezüstérmes kiválóság zsinórban három tust adva fordított,

így 45:44-es sikerhez, egyúttal Európa-bajnoki címhez

juttatva a Gulácsi Ferenc által irányított magyarokat.

Az Eb-címet érő tus:

Ezzel az aranyéremmel a junior női kardcsapat megvédte címét az Eb-n, hiszen tavaly Tallinnban is nyerni tudott Battai Sugár Katinka, Csonka Dorottya, Keszei Kíra, Spiesz Anna összeállításban.

Az Eb-győztesek nyilatkozatai:

Remekül vívott továbbá a Kalocsai Luca, Kollár Anna, Polonyi Petra, Wolf Eszter összetételű tőrválogatott is. A Kiss Tibor keretedző felügyelte egység útja a cseheken keresztül vezetett a negyeddöntőbe, melyben a lányok a románokat szoros meccsen, 45:43-ra múlták felül, majd az elődöntőben a britek ellen nyertek 45:35-re. A magyaroknak aztán a franciák elleni döntőben már nem volt esélye a győzelemre, és 45:23-as vereséget szenvedtek, de így is nagyon értékes ezüstéremmel gazdagodtak. 

Az ezüstérmes tőröző lányok balról: Kollár Anna, Kalocsai Luca, Wolf Eszter, Polonyi Petra Forrás: EFC

Az Antal Máté, Keresztes Ádám, Pelle Domonkos és Somody Soma alkotta férfi párbajtőrcsapat a hatodik lett. A fiúkat németek győzték le a negyeddöntőben, aztán a válogatott a svájciak ellen nyert, a franciáktól pedig kikapott.

(Kiemelt képünkön balról: Spiesz Anna, Kónya Csenge, Domonkos Emese, Kovács Zsanett Forrás: EFC)