UtánpótlásSport
2024. május 1.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Ökölvívás

2024-02-29 13:03

Ötkarikás álmokkal utazik Olaszországba Gémes Levente

A magyar válogatott legfiatalabb tagjaként a 18 éves Gémes Levente is részt vesz az ökölvívók olimpiai kvalifikációs tornáján; az olaszországi esemény előtt a fiatal az Utánpótlássportnak nyilatkozott.

Ahogyan korábban beszámoltunk róla, több utánpótláskorú ökölvívó is bekerült a magyar csapatba, amely március 2-től Olaszországban szerepel olimpiai kvalifikációs tornán.

A küldöttség legfiatalabb tagja a tavaly még ifjúságiként küzdő, 18 éves Gémes Levente. A szegedi bokszoló hullámvasútszerű esztendőt zárt a felnőtt országos bajnokságon, amelyen debütánsként megnyerte a 71 kilós kategóriát. Az idei évet a debreceni Bocskai-emlékversenyen kezdte, ahol a nemzetközi mezőnyben az elődöntőig jutott, majd a Boxamon is ringbe szállt, amióta pedig bekerült az olimpiai kvalifikációs keretbe, gőzerővel készül az olaszországi megméretésre.

„Nem volt könnyű év a tavalyi, de

egyszer sem kételkedtem abban, hogy lesz esélyem kijutni az olimpiára; ez a cél tartotta bennem a lelket, ezért dolgoztam azon, hogy a sérülésem regenerációja minél gyorsabb legyen, és visszatérhessek a ringbe

– mondja Gémes. – Az utóbbi időszak kimondottan jól sikerült. A Boxamon két meccset vívhattam, ami rengeteg tapasztalatot adott. A második összecsapásomon nagyon nehéz dolgom volt, ráadásul a bíró rengeteg szabálytalanságot elengedett a másik oldalon, ettől függetlenül nem szeretnék erre fogni semmit, nyerünk vagy tanulunk egy mérkőzésen. Hamiddal (a magyar felnőttválogatott szövetségi kapitánya, az üzbég Hamid Tangribergenov – a szerk.) is jobban megismerkedtem, azóta szerencsére összeszoktunk, jól megy a közös munka.”

A válogatott az elmúlt időszakban a montenegrói Budvában készült, onnan csütörtökön utazik a csapat a viadal helyszínére, Busto Arsizióba.

„Az utóbbi hetek a táborozásról és a készülésről szóltak, remek ellenfelekkel, partnerekkel kesztyűzhettem Montenegróban, világbajnokokkal, Ázsia-bajnokokkal sparringoltam. Azt nem érzem, hogy én vagyok a legfiatalabb a válogatottban; remek a csapatszellem, hiába egyéni sportág, ez is nagyon fontos. Elérkeztünk a végéhez, indulunk Olaszországba – bízom benne, hogy a lehető legjobb formámat hozom majd.”

(Kiemelt képünkön: Gémes Levente (kékben) a felnőtt ob-n Fotó: MÖSZ)