UtánpótlásSport
2024. május 1.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Ökölvívás

2024-03-01 18:36

A junior Eb-bronzérmes Petrimán Patrícia idén is bizonyítana

Tavaly a juniorok között Európa- és világbajnokságon is ringbe szállt a nyíregyházi ökölvívó, Petrimán Patrícia, aki remek formában kezdte 2024-et.

Nem az első ökölvívó a családjában a nyíregyházi Petrimán Patrícia, akire tavaly a juniorválogatottban alapemberként számítottak.

„Hétévesen kezdtem el thai-boxolni a testvéreim hatására, majd tízévesen váltottam az ökölvívásra, akkor kerültem át az NYVSC-be, Nagy Lajos edzőhöz, szintén a tesóim (Petrimán Milán és Petrimán Patrik – a szerk.) miatt – nagyon tetszett, hogy egymás után hozták haza az érmeket és a kupákat. Az sosem volt probléma, hogy megütnek a sportolás közben – emlékszik vissza a kezdetekre a 2008-as születésű bunyós, aki a tavalyi junior Eb-n – a korosztályban elsőévesként – bronzérmet szerzett. – Spanyol lányt győztem le kezdésképp; nagyon élveztem a meccset, ott voltam fejben. Ukrán ellenféltől kaptam ki az elődöntőben – büszke voltam magamra, hogy felállhattam a dobogóra, de kicsit bántam, hogy nem sikerült fényesebb érmet szereznem.”

A 2023-as célverseny a junior-világbajnokság volt a korosztálynak, amit novemberben rendeztek meg Jerevánban: ezen is sikerrel kezdett a fiatal, tajvani ellen nyert.

A vb előtt sokkal jobban izgultam.

Érdekes élmény volt, hogy rengeteg különböző országból érkeztek versenyzők, olyanok, akikkel korábban még nem találkoztunk. Sok tapasztalatot szereztem: az első meccsemet egyhangú pontozással nyertem meg, végül a negyeddöntőben estem ki. Nagyon élveztem a válogatott csapattársakkal utazni, szurkoltunk egymásnak, emiatt várom az idei eseményeket is.”

Az első nemzetközi tornán már túlvan a csapat, a romániai Dracula Openen (amelyen a juniorok mellett az ifjúságiak is felléptek) egyedüli magyarként szerzett aranyérmet Petrimán.

„Kisebb megfázással vártam a kezdést, de szerencsére az első meccsemig elmúlt a probléma, így jó formában bokszoltam, aminek meglett az eredménye. Óriási boldogság volt a dobogó tetején állni, és meghallgatni a Himnuszt. Bízom benne, hogy a folytatás is hasonlóan sikeres lesz; az Eb-n még fényesebb érmet szeretnék hazahozni, lehetőleg aranyat. Ha távoli célt kéne mondani, akkor a felnőttvilágbajnokság és az olimpia jut eszembe, amiket meg is nyernék majd!”

(Kiemelt képünk forrása: MÖSZ)