UtánpótlásSport
2024. április 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Atlétika

2024-03-02 10:07

Molnár Attila országos csúccsal döntőbe jutott a fedett pályás vb-n

A 22 éves Molnár Attila lett az első magyar döntős férfi 400 méteren a fedett pályás atlétikai világbajnokságok történetében. A fiatal sprinter 46.08 másodperces új országos csúccsal jutott be a szombati fináléba Glasgow-ban. Szűcs Szabina (22) sérülten is végig versenyezte az ötpróbát, és a 10. helyen zárt.

A 22 éves Molnár Attila egy napon belül kétszer nyűgözött le minket Glasgow-ban: a budapesti vb-n tavaly nyáron elődöntőbe jutó sprinter délelőtt futamgyőztesként biztosította a helyét az elődöntőben, ahol 46.08 másodperces új magyar csúcsot futott 400 méteren – számolt be a Nemzeti Sport.

Ha ez nem lenne elég, a fedett vb-k 1987 óta íródó történetében első magyarként jutott be döntőbe ebben a versenyszámban.

„A lehető legjobbkor sikerült ismét magyar csúcsot döntenem. Örültem az ötös pályának, mert az egyetlen srácnak, akinek papíron jobb ideje volt, előttem futott, így tudtam kire tapadni. Megvertem az első kétszázon, aztán feltartottam, amennyire lehetett. Edzőmmel Karlik Pállal a buszon idefelé döntöttük el, hogy ezt a taktikát választjuk.

A döntő az teljesen más műfaj, szombaton bármi megtörténhet.

A mai nap után nem kell majd altatni, jöhet tizenkét óra alvás” – mondta jókedvűen a futamában harmadik, összesítésben ötödik helyen végző Molnár Attila.

A péntek esti program másik magyar szereplője a szintén 22 esztendős Szűcs Szabina volt, aki sérülten is teljesítette az ötpróbát. Távolugrásban csak egyetlen kísérletet vállalt, ami 606 centiméterre volt elég, majd becsületből odaállt a 800 méter rajtjához is, amiben a negyedik helyen ért célba (2:14.05). A Budapesti Honvéd SE korosztályos csúcstartója 4219 pontot gyűjtött, amivel a 10. helyen végzett élete első felnőtt-világeseményén.

(Kiemelt képen: Molnár Attila Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI)