UtánpótlásSport
2024. április 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2024-03-03 16:44

Nyolcból nyolc győzelem, mindhárom korosztályos magyar leányválogatott hibátlan volt a héten

A junior és az ifjúsági leány kézilabda-válogatott is felkészülési tornát nyert a héten, mellettük pedig a serdülők is hibátlanok maradtak az elmúlt napokban.

Mindhárom korosztályos magyar leány kézilabda-válogatottra világverseny vár a nyáron, a csapatok pedig az eseményekre készülve először találkoztak idén; mindhárom együttes edzőtáborba vonult, a programba pedig felkészülési mérkőzések is kerültek.

A juniorok (2004-es és 2005-ös születésű kézilabdázók) Észak-Macedóniában, az U20-as világbajnokságon búcsúznak majd az utánpótlásévektől, a felkészülésben pedig az eredmények alapján jó úton haladnak, ugyanis a dabasi Négy Nemzet Tornán nívós mezőnyben szerezték meg az első helyet, hibátlan mérleggel.

A Szilágyi Zoltán szövetségi edző által irányított fiatalok az első napon Németország korosztályos legjobbjaival találkoztak, és végig vezetve nyertek 33–30-ra, majd a franciákat is legyőzték 28–19 arányban, míg az utolsó meccs a tavalyi junior Európa-bajnokság döntőjének volt a visszavágója. A magyarok a dánokkal csaptak össze, és ismét ünnepelhettek: a meccs első harmadában javarészt az északiak vezettek, ám az első félidő utolsó 10 percét 4–0-s futással zárták Farkas Júliáék, akik innentől már nem engedték át a vezetést, és a 29–24-es diadallal megnyerték az aranyérmet –

biztató siker pár hónappal a vb előtt.

A hatékonyan büntetőző Varga Emília az első találkozón 9, az utolsón 6 gólig jutott.

A kínai vb-re készülő ifjúsági (2006-2007) leányválogatott Románia felé vette az irányt, ahol a Carpathian Trophyn szerepelt; a játékosokra a juniorokhoz hasonlóan három mérkőzés várt. Kezdésképp a lengyel csapattal mérte össze az erejét a Bohus Beáta vezette együttes, amely óriási izgalmak után, Szeibert Anna utolsó percben eleresztett átlövésének hála 25–24-re nyert, majd a spanyolokat is legyőzte (21–19), végül pedig a házigazdát múlta felül 27–24-re, megszerezve a torna első helyét.

Az ifjúsági leány kézilabda-válogatott Forrás: NEKA (archív)

A serdülőkre „csak” két felkészülési meccs várt, a fiatalok Balatonbogláron fogadták az osztrákokat, akikkel kétszer is játszottak. Kun Attila együttese két magabiztos győzelmet ünnepelhetett, előbb 39–29-re, majd 32–19-re nyertek. A csapat nyáron Svédországban szerepel majd nyílt Európa-bajnokságon.

(Kiemelt képünkön: a junior leány kézilabda-válogatott ünnepel a tavalyi Eb-n Forrás: MKSZ)