UtánpótlásSport
2024. április 27.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2024-03-05 16:47

Lépésről lépésre halad a serdülő leányválogatott

A múlt héten Balatonbogláron edzőtáborozó serdülő leány kézilabda-válogatott mindkét felkészülési meccsét megnyerte Ausztria ellen; Kun Attila szövetségi edzőt kérdeztük a csapat állapotáról.

Szép sikerrel, az Olimpiai Reménységek Versenyét hibátlan mérleggel megnyerve zárta 2023-at a serdülő leány kézilabda-válogatott; a 2008-as és 2009-es születésű játékosok alkotta nemzeti csapat pedig 2024-et is jól indította.

A fiatalok először találkoztak idén, Kun Attila szövetségi edző vezetésével Balatonbogláron edzőtáboroztak, majd két felkészülési mérkőzésen is vendégül látták az osztrákok korosztályos legjobbjait. A magyar lányok az első meccset 39–29-re, a másodikat pedig 32–19-re nyerték meg.

Kun Attila Forrás: NEKA

„A korábbi összetartásokhoz képest ismét hívtunk új játékosokat a keretbe, figyeljük a korosztályos bajnokságokat, ami alapján mindig vannak olyan kézilabdázók, akiket aztán a válogatott színeiben is megnézünk; a múlt héten négyen voltak ebben a helyzetben. Felmérésekkel kezdtünk a hét elején, amiket az őszi eredményekkel összevetettünk, nagy mértékű javulásokat tapasztalva. A lányok jó ütemben fejlődnek fizikai szempontból – mondja Kun. – A folytatásban taktikai, technikai edzéseket is tartottunk, a kondicionális tréningeket pedig igyekszünk úgy alakítani, hogy azokat a játékosokat, akik jelenleg a magot alkotják, azonos szintre hozzuk.

Az edzőmeccsek remekül szolgálták a felkészülésünket,

az osztrák válogatottat magas kézilabdázók alkotják, akik mindkét napon nyitott védekezést alkalmaztak. Meg kellett tanulnunk ez ellen játszani – ez kicsit akadozott az elején, de aztán fokozatos felőröltük az ellenfelet. Tudtam forgatni az összes játékosomat, lépésről lépésre haladunk.”

Április elején újra válogatott összetartás lesz, amely során négyes tornán vesz majd részt a csapat, a nyáron pedig – a tervek szerint – kéthetes közvetlen felkészülés előzi meg a svédországi nyílt Európa-bajnokságot.

(Kiemelt képünk forrása: NEKA)