UtánpótlásSport
2024. május 3.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2024-03-09 14:14

Dobos Bendegúz nem maradt adós a pontokkal az Erste Ligában

Az utánpótláskorúak közül a fehérváriak 19 éves jégkorongozója, Dobos Bendegúz zárta a legtöbb ponttal a hazai felnőttélvonal alapszakaszát.

Néhány nappal ezelőtt lezárultak az alapszakasz küzdelmei az Erste Ligában, mi több, pénteken már a negyeddöntős párharcok is elrajtoltak a felnőtt első osztályú jégkorongbajnokságban. Bár a legjobb nyolc között már nem találkozunk a FEHA19 együttesével, a fehérváriak 19 éves támadója, Dobos Bendegúz egyénileg remek évadot zárt: 43 meccsen pályára lépve 7 gólt és 15 asszisztot jegyzett, és a 22 megszerzett pontjával az alapszakasz legeredményesebb U20-as játékosa lett.

„Már a múlt nyáron, a bajnokság rajtja előtt számítottam rá, hogy ebben a szezonban jóval nagyobb szerep hárulhat rám, és ennek megfelelően nagy célokkal álltam neki a második Erste Ligás évadomnak – kezdte az Utánpótlássportnak Dobos, aki másfél éve erősíti a Fehérvárt. – Összességében csapatszinten és egyénileg is többet reméltem, főleg amiatt vagyok nagyon csalódott, hogy nem jutottunk be a rájátszásba.

Ha pedig pusztán a saját teljesítményemet nézem, akkor sem vagyok maradéktalanul elégedett. Persze, viszonylag sok ponttal zártam, és úgy érzem, sokat is fejlődtem, viszont végezhettem volna akár ennél is több ponttal.

Ugyanakkor annak nagyon örülök, hogy a játék minden egyes elemében jelentőset léptem előre, és ebből hosszú távon mindenképpen rengeteget tudok profitálni. Elsőként a védekezést kell kiemelnem, mint amiben a legtöbbet javultam, korábban ez egyáltalán nem számított az erősségemnek, nagyon a támadójátékra fókuszáltam, viszont most kénytelen voltam jobban beleállni a védőmunkába is. Az mindenképpen pozitívum, hogy ez aztán nem ment a támadás rovására, és azon az oldalon szintén hozzá tudtam tenni a magamét. A következő szezonban majd szeretném ezen az úton folytatni, még ennél is jobb teljesítménnyel.”

Az Erste Liga alapszakaszának végeztével a fiatalra ebben az évadban már csak a hazai juniorbajnokság rájátszásában várnak teendők. Dobos elmondta, szeretne szépen, lehetőleg aranyéremmel búcsúzni az utánpótláséveitől.

Dobos Bendegúz Fotó: Soós Attila/FEHA19

A magyar bajnokságban mutatott egyre jobb produkciójának köszönhetően Dobos időközben már az osztrák ligában szereplő Hydro Fehérvár AV19 csapatában is bemutatkozhatott.

Bátran ki merem jelenteni, hogy ennek az évadnak az volt a csúcspontja, amikor debütáltam az első csapatban az osztrák bajnokságban.

Sokáig reménykedtem benne, hogy a bemutatkozás már ebben az idényben összejöhet, és szerencsére ez a pillanat is eljött. November-december környékén olyan sérüléshullám sújtotta a csapatot, hogy egyszer csak megnyílt előttem a sansz, és megkaptam a lehetőséget a bizonyításra. Felejthetetlen, örök emlék marad számomra az első meccs a Salzburg ellen. Teljesen más kávéház az ICEHL-ben játszani, mint itthon. Nagyon örülök, hogy ilyen fiatalon már ebbe is belekóstolhattam."

(Kiemelt képen: Dobos Bendegúz Fotó: Soós Attila/FEHA19)