UtánpótlásSport
2024. április 30.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2024-03-13 19:02

Izland ellen lép pályára az U20-as válogatott

A 2004-es és 2005-ös születésű labdarúgókból álló korosztályos válogatott – Babó Levente irányításával – Izland ellen játszik két felkészülési mérkőzést Gyirmóton.

A magyar U19-es labdarúgó-válogatott ezúttal nem jutott be a tavaszi elitkörbe az Eb-selejtező őszi csoportköréből, ezért most a 2005-ös korosztály önállóan nem vesz részt összetartáson, viszont a 2004-es születésű játékosokkal kiegészülve, U20-as válogatottként szerepel nemzetközi meccseken. Március 20-án és 22-én az izlandiakat fogadja a magyar együttes Gyirmóton; a szerdai és a pénteki mérkőzés is 15:30-kor kezdődik az Alcufer-stadionban.

„A 2005-ös születésű játékosokkal már ősszel is együtt dolgoztam, így velük kapcsolatban naprakész információim voltak, az elmúlt bő két hónapban pedig igyekeztem alaposan feltérképezni a 2004-es korosztály játékosait is  mondta az mlsz.hu-nak Babó Levente szövetségi edző. – A keret kialakításakor folyamatosan egyeztettem az U21-es válogatott szövetségi edzőjével, korábban Gera Zoltánnal, az utóbbi hetekben pedig Szélesi Zoltánnal, elsősorban azokat a labdarúgókat igyekeztünk meghívni, akik eséllyel pályáznak arra, hogy a későbbiekben az U21-es válogatottban szerepeljenek. A válogatásnál előnyt élveztek azok, akik rendszeresen játszanak klubcsapatukban. Az izlandiak az U19-es és az U21-es korosztályban is rendre erős csapatot tudnak kiállítani, az utóbbi időszakban mindkét korosztályban szoros meccset játszottunk ellenük, hasonlóan kiélezett összecsapásra számítok az előttünk álló két mérkőzésen is."

Az U20-as válogatott kerete:
Kapusok:
Csenterics Adrián (BVSC)
Simon Barnabás (Paksi FC)
Dala Martin (Nyíregyháza)

Védők:
Babós Levente (Csákvár)
Stefan Raul Martin (Kisvárda)
Dragóner Áron (Empoli)
Pekár István (Bp. Honvéd)
Markgráf Ákos (Puskás Akadémia)
Dobozi Krisztián (Kazincbarcika
Farkas Bendegúz (Nyíregyháza)
Bodnár Gergő (Peterborough)            

Középpályások:
Tóth Raymund (ETO FC)
Kocsis Dominik (Tiszakécske)
Helmich Pál (Kecskeméti TE)
Tóth Alex (Soroksár)
Dénes Adrián (Fiorentina)
Vajda Botond (DVSC)

Támadók:
Molnár Ádin (Kozármisleny)
Krajcsovics Ábel (Bp. Honvéd)
Szűcs Tamás (FC Köbenhavn)
Babos Bence (Ajka)
Jurek Gábor (DVTK)
Dénes Csanád (Siófok)

(Kiemelt kép forrása: mlsz.hu)