UtánpótlásSport
2024. április 27.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2024-03-14 19:21

Varga Emília felvette a ritmust Mosonmagyaróváron

Könnyedén megoldotta a múlt nyári szintlépést a pályafutásában a 19 éves kézilabdázó, Varga Emília; a juniorválogatott alapembere egyre nagyobb szerepet kap a Mosonmagyaróvár NB I-es csapatában.

Izgalmas nyara volt 2023-ban Varga Emíliának: a 19 éves kézilabdázó a NEKA-tól átigazolt a Mosonmagyaróvár csapatához, júliusban pedig megnyerte a juniorválogatottal a korosztályos Európa-bajnokságot. A transzferrel nagy lépcsőfokhoz érkezett a fiatal, akinek sikerült rá fellépnie, hamar beilleszkedett a 2022-2023-as évadban az NB I 4. helyén végző együttesbe.

Rengeteget segítettek ebben a lányok. Nagy szintlépés volt ez nekem a balatonboglári évek után: remek alapokat kaptam a NEKA-n, de Móváron kellett kis idő, hogy megszokjam az edzéseket, felvegyem a ritmust – mondja a fiatal. – Mostanra már mindent megszoktam a csapatnál, örülök neki, hogy az átállás gyorsan megtörtént. Tudtam, hogy ez tanulóév lesz számomra, hiszen az első olyan évadom ez, amikor az NB I felsőházához tartozó együttesben játszom. Próbálom kihozni magamból a maximumot; az edzőnk, Gyurka János is megmondta, hogy ki kell harcolnom a helyemet, a játékperceket.

Egyre több lehetőséget kapok a bizonyításra, aminek nagyon örülök, és igyekszem minden pillanatot kihasználni, amit a pályán töltök.

Számos emlékezetes pillanaton vagyunk túl, amik közül kiemelkedik a Győr elleni, őszi győztes meccs, annak ellenére, hogy nem léptem pályára. Fantasztikus hangulatban zajlott a meccs. Hazai pályán egyébként minden összecsapás örömjáték.”

Varga Emília (jobbra) hamar beilleszkedett a Mosonmagyaróvár csapatába Forrás: MKC

A fiatal azonban nem csak az NB I-ben, hanem az Európa-ligában is bizonyíthat: a Mosonmagyaróvár másodikként jutott tovább a csoportjából: és készül a március második felében megrendezendő Bistrita elleni negyeddöntős párharcra, aminek az első mérkőzését szombaton játsszák, hazai pályán.

„Nagyon vártam a bemutatkozást. Teljesen más az atmoszférája a nemzetközi kupaporondnak, az egész nap olyankor speciálisan telik. Eltérő stílusú csapatokkal találkozunk, akikre nincsen sok idő felkészülni, ez óriási kihívás, de annál inkább élvezzük.”

Varga alapembere a juniorválogatottnak, amellyel a március elején hazai felkészülési tornát nyert, a németek, a franciák és a dánokkal szemben – az átlövő a három meccsen összesen 18 gólt dobott.

„Mindig remek találkozni a lányokkal, nagyon jó a viszony közöttünk. Már gondolok a nyári korosztályos vb-re is, ami az utolsó utánpótlásversenyünk lesz. A klubommal megcélozzuk a harmadik helyet az NB I-ben, míg az Európa-ligában semmi veszítenivalónk nincs, élvezni akarjuk a negyeddöntőt. A nemzeti csapattal pedig szépen akarunk búcsúzni; kimondott cél még nincs, de ha adódik rá lehetőség, visszavágnánk a dél-koreaiaknak a két évvel ezelőtti, ifjúsági vb-n elszenvedett elődöntős vereségért!”

(Kiemelt képünk forrása: MKC)