UtánpótlásSport
2024. július 21.
  • instagram
U23-as és ifjúsági kajak-kenu világbajnokság, Bulgária Junior férfi kézilabda Európa-bajnokság, Szlovénia
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2024-03-18 09:01

Kétmeccses hátrányból fordítva lett U20-as osztrák bajnok az Újpest

A finálé mindent eldöntő, ötödik meccsén az Újpesti Jégkorong Akadémia szétlövéssel győzte le a linzi Eishockey Akademie Oberösterreich csapatát, ezzel a lila-fehérek U20-as osztrák bajnoki címet ünnepelhettek.

Több mint hétszáz néző látogatott ki vasárnap este az újpesti jégcsarnokba, az osztrák U20-as bajnoki döntő ötödik meccsére, amelyet az Újpest és a Linz együttese vívott egymással. Korábban, az első két, újpesti meccset a Linz nyerte meg, aztán a második kettőt pedig a lila-fehérek is elhozták idegenben, így jöhetett a mindent eldöntő összecsapás, méghozzá újra az UTE pályáján.

A 12. percben Lőczi Barnabás szerezte meg a vezetést (1–0), majd az osztrákok a nyitó harmad hajrájában egyenlítettek (1–1). A második felvonásban már a Linznél volt az előny (1–2), viszont Laskawy Ferenc találatával a hazaiak tartották a lépést (2–2). A záró etapban Nádasy Márton góljával úgy tűnt, meg lehet a győzelem, de az ellenfél ezúttal is egalizálni tudott (3–3). A gólnélküli hosszabbítás után következhetett a szétlövés.

A rávezetések során csak Simon Péter talált be, míg a kapuban Erdei Krisztián az összes osztrák büntetőt kivédte, s ezzel az Újpest ünnepelhetett bajnoki címet.
Az újpesti örömünnep az osztrák U20-as bajnokság megnyerése után Forrás: Újpesti Jégkorong Akadémia

„Azt szokták mondani, az élet írja a legjobb forgatókönyveket. Ez a párharc igencsak csattanós befejezést kapott, és szerencsére a végén a mi javunkra dőlt el.

Nagyon örülök, hogy sikerült felállnunk a kétmeccses hátrányból. Itt van mintegy harminc srác, aki hatalmasat küzdött, egymásért és az Újpestért egyaránt. Továbbá az álmaikért is harcoltak a fiúk, hiszen ebben a korosztályban a klub már régen ünnepelhetett bajnoki címet.

Összességében a harmadik és a negyedik meccsen már a saját tudásunknak megfelelően játszottunk, itt, az ötödik találkozón pedig már mindkét együttes csak arra törekedett, hogy minimalizálja a hibákat. Ezúttal két gól kaptunk emberhátrányból, nem tudtuk igazán jól kivédekezni ezeket a szituációkat, viszont kettőt nekünk is sikerült lőnünk emberelőnyben. Majd a büntetőpárbajban fantasztikus kapusteljesítményt láthattunk, ami meghozta a sikert" – értékelt Árkovics Bálint vezetőedző a klub közösségi oldalán a diadalt követően.

(Kiemelt kép forrása: Újpesti Jégkorong Akadémia)