UtánpótlásSport
2024. április 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2024-03-20 17:39

Hat magyar csapat utazik a Barcelona világbajnokságára

Az FC Barcelona évente megrendezi a kihelyezett akadémiáinak létrehozott világbajnokságot, amelyen az idén hat magyar csapat vesz részt.

Az FC Barcelona labdarúgócsapata világszerte csaknem ötven bázist működtet, 2019 óta pedig – Közép-Európaában egyedüliként – Magyarországon is zajlik a katalán együttes felügyelete alá tartozó akadémiai képzés. A Barca Academy Hungary az idén hat csapattal vesz részt a világbajnokságon, amelyet a gránátvörös-kékek akadémáinak rendeznek. 

A március 25–28-ig tartó tornán – amit a Ciutat Esportiva Joan Gamper edzőközpontban, a világhírű La Masián rendeznek meg – a magyarországi klubból az U14-es és az U12-es korosztályban két-két, az U10-essek között egy fiúcsapat, míg a 2010-es évjáratban első alkalommal a lányok mezőnyében is versenyez..

„Mindig nagyszerű lehetőség a játékosaink számára, hogy megmutathassák, mit tudnak más kontinensről, más országokból érkező Barca Escola- és Barca Academy-csapatok ellen.

A nemzetek kultúrái eltérőek, de az FC Barcelona filozófiája ugyanaz: urald a pályát, birtokold a labdát!.

A tornán nemcsak a magyar akadémiát, hanem Magyarországot is képviseljük. Célunk, hogy a játékosaink élvezzenek minden pillanatot, amit Barcelonában töltenek a pályán és azon kívül is – ha ez pedig jó eredménnyel is társul, annak csak még jobban örülünk. A legfontosabb, hogy a gyerekek nemzetközi tapasztalatokat gyűjtsenek, és olyan futballélményben legyen részük, ami segítheti őket a jövőben, hogy elérjék az álmaikat” – mondta el Balogh Barna, a Barca Academy Hungary vezérigazgatója.

„A játékosok és az edzők is izgatottan várják, hogy ismét Barca-élményben lehessen részük.

Számunkra különleges, hogy idén először lánycsapatot is tudunk kiutaztatni, ez a jutalma annak a munkának, amiért sokan dolgoztak az akadémiánkon.

A 2014-eseink számára is ez lesz az első világbajnokság, itthon kiválóan szerepelnek, és már nemzetközi eseményen is megmutathatták magukat. Mindenkitől azt kérjük, próbálják meg egyénileg és csapatszinten is kihozni magukból a tudásuk legjavát” – tette hozzá Martí Nadal Velasco, a Barca Academy Hungary szakmai igazgatója.

Ami az elvárásokat illeti, minden magyar csapat eredménykényszer nélkül utazhat Barcelonába, ugyanakkor az előző évek alapján különösen is érdemes figyelni a 2012-eseket, akik két éve döntőt játszottak, tavaly pedig az egy évvel idősebbek között is a legjobb nyolc közé jutottak.

A világbajnokság mellett minden évben edzőtáborba is utazhatnak a kiválasztott játékosok. Idén januárban hét magyar játékos mutathatta meg magát az FC Barcelona edzőközpontjában a katalán klub szakembereinek, ahol közülük többen is kimagaslóan teljesítettek. Az edzések és a mérkőzések mellett, találkozhattak a Barca elnökével, Joan Laportával és játékosával, Vitor Roquével is. 

(Kiemelt képünk forrása: Barca Academy Hungary)