UtánpótlásSport
2024. április 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2024-03-20 23:01

Kikapott az U17-es válogatott a franciáktól az Eb-selejtező első mérkőzésén

Az angliai Burton-on-Trentben zajló Európa-bajnoki selejtező elitkörében a magyar U17-es labdarúgó-válogatott 2–1-re kapott ki Franciaországtól.

Elveszítette az első meccsét a magyar U17-es labdarúgó-válogatott Franciaország ellen az angliai Burton-on-Trentben zajló Európa-bajnoki selejtező elitkörében. Jeremiás Gergő szövetségi edző együttese 2–1-ra kapott ki a tavalyi ezüstérmes franciáktól. Az ellenfél mindkét gólját a középcsatár, Kylian Kouakou szerezte, aki először a 18., majd a 70. percben volt eredményes. Ugyan a hosszabbításban Mondovics Kevin betalált, de ez csak a szépítésre volt elegendő.

Jeremiás így nyilatkozott a mérkőzés után az mlsz.hu-nak: 

„Sajnálom a vereséget, de a mai meccsben nem volt ennél több az eredményt illetően. A mérkőzés végén ugyan felcsillant a remény, hogy kiharcolhatunk egy döntetlent, de összességében jobbak voltak a franciák, és megérdemelt győzelmet arattak"

U17-ES EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ, ELITKÖR, 1. MÉRKŐZÉS, BURTON-ON-TRENT (ANGLIA)
Magyarország–Franciaország 1–2 (0–1)
Magyarország:
Kocsis Botond - Pál Barna, Szekér Botond, Csorba Noel - Lakatos Noel, Madarász Ádám, Décsy Ádám, Bolgár Botond - Barkóczi Barnabás, Kovács Patrik, Mondovics Kevin
Gól: Mondovics 91., illetve Kouakou 18., 70.

A csoport állása: 1. Anglia 3 pont, 2. Franciaország 3, 3. MAGYARORSZÁG 0, 4. Észak-Írország 0.

A magyar csapat legközelebb március 23-án 16 órakor lép pályára az angolok ellen, majd március 26-án 20 órától vívja az utolsó mérkőzését a mini tornán Észak-Írországgal. A csoport másik találkozóján Anglia 5–1-re verte az északíreket. Az Európa-bajnokságra az első helyezett automatikusan, a második pedig nagy valószínűséggel kvalifikál.

(Kiemelt képünk forrása: MLSZ)