UtánpótlásSport
2024. július 14.
  • instagram
Junior férfi kézilabda Európa-bajnokság, Szlovénia
Keresés:

Sportágak

Birkózás

2024-03-21 17:51

Terék Gerda és Nyikos Veronika is győzött az antalyai U20-as nemzetközi versenyen

Az U20-as női birkózók négy, míg a kötöttfogásúak öt éremmel zártak az antalyai korosztályos nemzetközi versenyen.

Sorozatban harmadik rangos nemzetközi versenyét tartotta Antalyában a Török Birkózó Szövetség. A felnőtt- és U17-es viadal után ezúttal az U20-as korosztály próbálhatta ki magát a „Bajnokok” elnevezésű UWW-megmérettetésen. A háromnapos nemzetközi versenyen a törökök és a magyarok mellett többek között azeriek, irániak, grúzok, franciák, lengyelek, németek, kirgizek, üzbégek, kazahok és tádzsikok is szőnyegre léptek – számolt be a hazai szövetség (MBSZ).

A mieink két aranyat is hazahoztak, méghozzá mindkettőt női birkózásban. Az egyiket az U20-as Eb-ezüstérmes, vb-bronzérmes, immáron csepeli Terék Gerda szerezte az 57 kilogrammos súlycsoportban, a másikat pedig a kétszeres U20-as Eb-győztes Nyikos Veronika érdemelte ki a 76 kilogrammos kategóriában.

A korosztály világ- és Európa-bajnoka, Elekes Enikő is szerencsét próbált Törökországban, a döntőig ült is a taktikája, ám a fináléban nem úgy jött ki a lépés azzal a lengyel Nowosaddal szemben, akit tavaly a kontinensbajnokságon az aranyéremért vert, így ezúttal kénytelen volt beérni az ezüstéremmel.

Szintén ezüst jutott a kötöttfogású nehézsúlyú korosztályos Európa-bajnok Darabos Lászlónak is, akit csak iráni vetélytársa tudott megállítani Antalyában, de a dobogó legkisebb fokára további négy magyar versenyző, Tótok Péter, Mányik Dávid, Lévai Levente és Botos Dominik is felállhatott ebben a szakágban.

Női eredmények:
50 kg: 3. Fáth Bianka
57 kg: 1. Terék Gerda
65 kg: 2. Elekes Enikő
76 kg: 1. Nyikos Veronika

Kötöttfogású eredmények:
55 kg: 3. Tótok Péter
67 kg: 3. Mányik Dávid
77 kg: 3. Lévai Levente
77 kg: 3. Botos Dominik
130 kg: 2. Darabos László

(Kiemelt kép forrása: MBSZ)