UtánpótlásSport
2024. április 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2024-03-22 14:11

Alakul a keret a 2027-es hazai rendezésű U19-es leány Eb-re

Véget ért a Rácz Zsófia vezette U16-os leány labdarúgó-válogatott kiválasztó edzőtábora, amelyen a játékosok megismerése és megfigyelése került a fókuszba, hiszen egyrészt ebből a korosztályból fog kialakulni a következő U17-es válogatott, másrészt ez az évjárat fog három év múlva a hazai rendezésű Európa-bajnokságon játszani.

Március 18. és 20. között Lipóton tartották a U16-os leány kiválasztó edzőtábort, amelyen a 2008-as és 2009-es évjárat legjobbjait keresték a szakemberek. A kiválasztó tábor legfőbb célja rövid távon az U17-es válogatott, hosszú távon pedig a 2027-es Európa-bajnokság bő keretének a kialakítása volt – számolt be az mlsz.hu.

A programban 22 mezőnyjátékos és 4 kapus vett részt. Nagyon fontos szerepet kapott a játékosok képességeinek és karakterének megismerése. Az edzéseken kívül a játékosok lehetőséget kaptak arra is, hogy megbeszélhessék egyéni céljaikat, a fejlődésükhöz szükséges feltételeket is a válogatott vezetőedzőjével, Rácz Zsófiával. Nyártól az itt résztvevő játékosok már a Gajdóczi Tibor vezette U17-es válogatottat erősítik, így az edzőtáborban elvégzett munka során ez a szempont kiemelten fontos volt.

Továbbá ebből a korosztályból fog kialakulni az a keret is, amelyik

2027-ben részt vehet a hazai rendezésű Európa-bajnokságon,

így ezt szem előtt tartva is rendszeresen figyelemmel követik a korosztály legjobbjait.

Jó volt a lányok hozzáállása, jó karaktereket ismertünk meg, nagyon elégedett vagyok velük.

Három edzésünk volt plusz egy játék, amelyben a lányok lehetőséget kaptak megmutatni, hogy mire képesek. Személy szerint nekem ez volt az első ilyen edzőtáborom és rendkívül pozitív élmény volt. A tábor célja is teljesült, sikerült még jobban megismernünk a lányokat"

 – nyilatkozta Rácz Zsófia szövetségi edző a szövetség honlapján.

(Kiemelt kép forrása: mlsz.hu)