UtánpótlásSport
2024. április 27.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2024-03-27 09:00

Nem volt esélye az U17-es válogatottnak kvalifikálni az Eb-re

Az U17-es labdarúgó-válogatott három vereséggel és mínusz nyolcas gólkülönbséggel zárta az Angliában rendezett Európa-bajnoki selejtező elitkörét.

Az angliai Burton-on-Trentben rendezett mini tornán igyekezte kivívni a magyar U17-es labdarúgó-válogatott, hogy szerepelhessen a korosztályos Európa-bajnokságon. Jeremiás Gergő szövetségi edző csapata a kvalifikáció első körét sikerrel vette, így került az elitkörbe, amelyből ki lehet jutni az Eb-re.

Kétségtelenül nehéz csoport várt a magyar fiúkra, hiszen az előző évben ezüstérmes Franciaországgal, a szintén jó erőkből álló házigazda Angliával és a verhetőnek gondolt Észak-Írországgal játszott egy négyesben,

amelyből az első biztosan, de a nyolc csoportmásodik közül a legjobban szereplő hét is kvótát nyert a kontinensviadalra.

Jeremiás a torna előtt így nyilatkozott az mlsz.hu-nak:

„A célunk, hogy a maximumot hozzuk ki magunkból, és meglepetést szerezzünk a nálunk magasabban jegyzett riválisok ellen. Az első meccsen a franciákkal találkozunk, és tökéletesen tisztában vagyunk azzal, hogy milyen nehéz mérkőzés vár ránk, ugyanakkor nem szeretnénk feladni a saját stílusunkat. Bízom benne, hogy nyomás alatt is tudatos futball jellemzi majd a játékunkat. Motivált a csapat, és úgy érzem, a kellő bátorság is megvan a játékosokban ahhoz, hogy megfelelő hozzáállással futballozzunk mindhárom mérkőzésen.”

A meglepetés elmaradt, noha az első, a franciák elleni meccs igencsak biztató eredményt hozott, hiszen az Eb egyik legnagyobb esélyese ellen csupán 2–1-re kapott ki a csapat.

A hidegzuhany ezt követően jött: Anglia simán lefocizta a magyar együttest, és 5–0-s vereséget mért rá.

Ezen a ponton eldőlt, hogy nem jöhet össze a bravúr, mivel két hatpontos és két nulla pontos válogatott várta az utolsó kört.

A harmadik találkozón – a Franciaország ellen is eredményes – Mondovics Kevin vezetést szerzett Észak-Írország ellen, azonban az 50. percben egyenlített a rivális, a 78., valamint a 84. percben pedig ismét eredményes volt, így 3–1-re kikapott Jeremiás együttese.

A gárda ezzel nulla ponttal és 2–10-es gólkülönbséggel a negyedik helyen zárta az Eb-selejtező elitkörét.

A szereplés azt bizonyította, hogy a magyar U17-es csapat le van maradva a legjobbaktól, és a franciák elleni ígéretes produkció ellenére sem volt reális esélye az Eb-kvalifikációra.
U17-ES EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ, ELITKÖR, BURTON-ON-TRENT (ANGLIA)
A magyar válogatott mérkőzései:

Magyarország–Franciaország 1–2
Magyarország–Anglia 0–5
Magyarország–Észak-Írország 1–3

A csoport végeredménye: 1. Franciaország 9 pont, 2. Anglia 6, 3. Észak-Írország 3, 4. MAGYARORSZÁG 0.

(Kiemelt képünk forrása: MLSZ)