UtánpótlásSport
2024. április 12.
  • instagram
Ifjúsági ökölvívó Európa-bajnokság, Porec (Horvátország) Kadét- és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2024-03-30 14:00

Németh Hunor Vajk szerződést hosszabbított az FC Köbenhavnnel

Igaznak bizonyultak a korábbi sajtóhírek és hosszú távú szerződést kötött magyar ígéretével, Németh Hunor Vajkkal (17) a dán FC Köbenhavn, melynek felnőttcsapata a címvédő Manchester City ellen búcsúzott a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében.

Az FC Köbenhavn honlapján adta hírül, hogy új, hosszú távú megállapodást kötött a magyar U17-es labdarúgó-válogatott tehetséggel, a klub U19-es csapatát erősítő Németh Hunor Vajkkal, aki pályára lépett csapata mind a nyolc ifjúsági Bajnokok Ligája-meccsén, s két gólt szerzett – számolt be a Nemzeti Sport.

„Hunor valóban nemzetközi csúcstehetség, aki hosszú ideje megmutatja kiváló képességeit. Régóta a klubnál van, igazi Köbenhavn-fiúnak tekintjük, aki már fiatalon domináns szerepet játszik az U19-es csapatunkban, pedig még mindig csak U17-es korú – mondta a koppenhágai csapat fejlesztési igazgatója, Sune Smith, aki szerint a magyar középső középpályás jó technikával és futóképességgel, remek taktikai érzékkel és klasszis mentalitással büszkélkedhet. – 

Mind az ifjúsági BL-ben, mind a magyar U17-es válogatottban megmutatta, mire képes. Megvan benne a tehetség, hogy az FC Köbenhavn első csapatának játékosa legyen

 – tette hozzá Smith.

„Nagyon boldog vagyok, hogy hosszabbíthattam a kedvenc klubommal. Gyerekkorom óta arról álmodom, hogy debütálok a Parkban (az FC Köbenhavn otthona – A szerk.), és nagyon várom, hogy kemény munkával elérjem ezt.

Nagyon jól érzem magam a klubnál, és napi szinten együtt fejlődhetek Dánia legjobbjaival.

Rengeteg nagyszerű külföldi útban, meccsben és edzésben volt részem, most pedig közel kerültem az első csapathoz, többet edzhetek velük, hogy megszokjam az ottani tempót, de mindenekelőtt az U19-es aranyérem megszerzésére figyelek” – fogalmazott Németh Hunor Vajk klubja honlapján.

Az U17-es válogatott labdarúgó a magyar mellett dán állampolgársággal is rendelkezik, mivel szüleivel hároméves korában költözött Dániába, s 8 éves kora óta pallérozódik a koppenhágai csapatban.

(Kiemelt kép forrása: fck.dk)