UtánpótlásSport
2024. június 13.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2024-04-10 09:02

Sznúker: Révész Bulcsú bravúros fordítással továbbjutott a felnőtt-vb selejtezőjében

Sheffieldben, a felnőtt sznúker-világbajnokság selejtezőjének első körében a 17 éves Révész Bulcsú óriási bravúrt bemutatva 6–1-es hátrányból 10–8-ra legyőzte a jóval esélyesebb Sean O’Sullivant, és bejutott a második körbe.

A meccs első, hétfői szakaszában a rutinosabb O’Sullivan 6–3-as előnyre tett szert (6–1-re is vezetett már). Azonban a keddi folytatás már a 17 éves Révész Bulcsúnak sikerült jobban:

a magyar junior-világbajnok összeszedett, remek játékkal sorra nyerte a frémeket,

és 8–8-nál utolérte a világranglista 85. helyén álló angol riválisát – számolt be a Nemzeti Sport.

A hosszúra nyúló 17. frém annyira szoros volt, hogy az 58–51-es Révész-előnynél a fekete golyón múlt, a magyar játékos nyeri-e a frémet, vagy – ha O’Sullivan löki le – 58–58 után visszarakott feketén dől el a játék. Végül Révész bírta jobban idegekkel, s az előbbi opció valósult meg, ezzel a meccsen először megszerezte a vezetést. Így már csak egyetlen frémet kellett nyernie a továbbjutáshoz.

A 18. frémben Révész 44–9-re vezetett, ezután hosszabb pozícióharc kezdődött. Bár az angol szerzett négy pontot, a magyar játékos tudott megindulni, és annyi pontot szedett össze, hogy O’Sullivannek már nem lehetett esélye a fordításra.

Révész 68–13-ra hozta a frémet, és 10–8-ra a meccset is – fantasztikus teljesítmény bemutatva!

A következő fordulóban a világranglista 76. helyén álló James Cahillel meccsel csütörtök délelőtt, illetve még aznap este. A 32 fős főtáblára kerüléshez Révésznek még három meccset kell nyernie.

FELNŐTT SZNÚKER-VILÁGBAJNOKSÁG, SHEFFIELD
SELEJTEZŐ, 1. FORDULÓ
Révész Bulcsú–Sean O’Sullivan 10–8

(Kiemelt kép forrása: Nemzeti Sport)