UtánpótlásSport
2024. május 2.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2024-04-11 21:47

A vb-re készülő U18-as válogatott legyőzte a dánokat felkészülési meccsen

A Svasznek Bence vezette U18-as jégkorong-válogatott három góllal verte a házigazda dánokat edzőmeccsen, a vasárnap kezdődő divízió I/A-csoportos világbajnokság helyszínén, Frederikshavnben.

Az utolsó felkészülési mérkőzését játszotta a magyar ifjúsági jégkorong-válogatott a vb helyszínén, és jól sikerült a főpróba a németek elleni 8–0-s és 7–3-as vereségek után.

A hazai szövetség (MJSZ) beszámolója szerint nagyszerű első harmadot produkáltak a mieink: nagy elánnal és tempóban kezdtek, dominálták az első húsz percet, és gólokat is lőttek. Előbb Lőczi Barnabás, majd egy távoli lövéssel Balogh Ádám talált be, de egyébként is ellenfele fölé nőtt a magyar csapat. Jó helyen voltak az ütők, a blokkok, a korizás is megvolt. Folytatódott az eredményesség a második harmadban is: Barna Olivér talált be, aki később hatalmas kapuvasat is lőtt – azt már 3–1-es állásnál. Jóval többet lőtt kapura a magyar csapat, Szongoth Döme is így tett, amivel 4–1-re mentek már a magyar fiúk – nem sokkal később, a harmad utolsó percében szépített Dánia, miután a kapuban remeklő, és végül Franyó Krisztián csapatkapitány által a meccs legjobbjának járó csapatelismerést begyűjtő Pásztor Viktor lába között talált utat a kapuba a korong. Sajnos még nem volt vége, négy másodperccel a szakasz vége előtt egy gólra zárkóztak a dánok.

Egyenlítettek aztán a hazaiak, de távoli bomba Nagy Dominik révén ismét a magyar csapatot juttatta előnybe nyolc és fél perccel a vége előtt. A mieink aztán megrázták még magukat: Schwartz Gergő, majd üres kapura Lőczi Barnabás talált be, és a magyar válogatott 7–4-re megnyerte a találkozót.

A magyar válogatott játéka tehát tovább javult, élesedett, az igazi megméretések viszont csak ezután következnek – először majd vasárnap, ismét Dánia ellen, már vb-meccsen.

Felkészülési mérkőzés, Frederikshavn:
Dánia U18–Magyarország U18 4-7 (0-2, 3-2, 1-3)
Magyarország U18:
 Pásztor (Király)
Prém, Vén – Franyó, Balogh Á. – Lencsés, Szongoth Döme – Nagy D., Mayer
Barna 1, Antonijevic, Laskawy – Lobenwein, Schmidt, Schwartz – Lőczi B., Szongoth Domán, Nagy A. – Mester, Almás, Fehér K.
Szövetségi edző: Svasznek Bence

(Kiemelt kép forrása: MJSZ)