UtánpótlásSport
2024. április 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Úszás

2024-04-12 19:01

Jackl Vivien ezüst és arany után bronzzal zárt az ob-n

A felnőtt úszó ob negyedik, befejező napján Jackl Vivien teljessé tette medálgyűjteményét, miután a női 800 gyors pénteki döntőjében harmadikként csapott a célba.

A Tatabányai Vízmű SE üdvöskéje, az októberben még csak 16. születésnapjához érkező Jackl Vivien a magyar bajnokság egyik legkiválóbb ifi, sőt koránál fogva igazából még csak serdülő résztvevőjeként nagyszerűen kezdte, még parádésabban folytatta, majd látványos hajrával ugyancsak dicséretesen zárta szereplését a 126. magyar felnőttbajnokságon a Duna Arénában.

Kocsis Márta tanítványa az 1500 méter gyors ezüstje után 400 vegyesen olimpiai A szintet úszva – ennél fogva a párizsi ötkarikás rajtjogot kiharcolva – a világ idei második (!) legjobb eredményével nyert aranyat, hogy aztán pénteken a 800 méteres gyors fináléjában is ízelítőt adjon elképesztő hajrájáról, amely e számban – 8:30.74 perccel – bronzérmet ért számára. 

Ilyen fiatalon három medál a felnőtt ob-n – nos, több mint reményteljes jövőt ígér...

 

A 15 éves Jackl Vivien minden éremfajtából nyert egyet-egyet a felnőtt ob-n Forrás: musz.hu

Az utánpótlás jeles képviselői közül szintén tartalmas bajnokságot tudhat maga mögött a 18 esztendős Komoróczy Lora, az Iron Swim SE kiválósága, aki az 50 hát és az 50 pillangó megnyerése, illetve a 100 hát ob-ezüstje után pénteken a 100 méter pillangó fináléjában végzett másodikként 58.93-mal.

Második lett fő számában, 200 méter háton az olimpiai szintet már tavaly decemberben megúszó – és tovább javulva, 2:09.82-vel ismét jóval a limiten belül teljesítő – Molnár Dóra is. A Budafóka nyáron 18 éves versenyzője így a 100 hát aranyával és a 100 gyors ezüstjével együtt három medál társaságában távozhatott a Duna Arénából.

A fiúk esetében sem az ob előtt, sem közben nem írhattunk (v)érmes reményekről, s ez a tétel érvényben maradt a  befejező napra is. Annyi engedményt azonban tehetünk, hogy egy majdnem bronzról azért szót ejtünk. Pontosabban kettőről, merthogy a 2006-os évjáratú Kovács-Seres Hunor az 1500-on elért negyedik helye után negyedik lett 800 gyorson is pénteken, bő négy másodpercet, vagyis igen jelentősen javulva tavalyi önmagához képest.

(Kiemelt képünkön: Jackl Vivien Forrás: Magyar Úszó Szövetség)