UtánpótlásSport Öttusa: Zemán Zóra arany-, Mészáros Emma ezüstérmes a barcelonai U19-es Eb-n!
2024. július 27.
  • instagram
OLIMPIAI JÁTÉKOK, PÁRIZS (FRANCIAORSZÁG)
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2024-04-12 11:56

Sznúker: Révész Bulcsú nagy csatában maradt alul a felnőtt-vb selejtezőjének második körében

A 17 éves, junior-világbajnok Révész Bulcsú szoros meccse végén 10–8-ra vereséget szenvedett a magasabban jegyzett, angol James Cahilltől a Sheffieldben zajló felnőtt sznúker-világbajnokság selejtezőjének második fordulójában, így búcsúzott a viadaltól.

A meccs James Cahill kora délután kiharcolt, 4–3-as vezetéséről folytatódott. Az első frém közel háromnegyed órát tartott, és végül Cahill nyerte azt, de utána Révész Bulcsú rögtön szépített, majd egy hasonlóan hosszú játék végén összejött az egyenlítés! (5–5). Ezután ismét egy-egy frémet nyertek, és a 17 éves magyar játékos meglökte a meccsen az első, 50 pont fölötti brékjét – számolt be a Nemzeti Sport.

A mérkőzésen a későbbiekben sem záporoztak a nagy brékek. Cahill egymás után két frémet is hozott, s ezzel 8:6-os előnybe került.

Ám Révész nem omlott össze, és megnyerve a következő két játékot –  az angolnak nem volt esélye ezekben – ismét egyenlített (8–8).

A világranglista 76. Cahill egyébként azzal vált híressé, hogy 2019-ben első amatőrként jutott fel a világbajnokság főtáblájára, majd ott a sportág történetének egyik legnagyobb meglepetését okozta azzal, hogy az első fordulóban legyőzte a világelső legendát, Ronnie O'Sullivant. Innen kapta „Óriásölő” becenevét is.

Vagyis Cahill kiváló játékos, és ezt sajnos Révész ellen is bizonyította a meccs hátralévő részében. A 28 éves angol megnyerte a 17. és a 18. frémet is, utóbbit az egész meccs legnagyobb brékjével, 108-cal. Így tehát Cahill 10–8-ra megnyerte a párharcot, és továbbjutott, de

Révész Bulcsú sem lehet elégedetlen, hiszen fiatal kora ellenére kiválóan játszott,

értékes tapasztalatokkal gazdagodott.

SZNÚKER-VILÁGBAJNOKSÁG, SHEFFIELD
SELEJTEZŐ, 2. FORDULÓ
Révész Bulcsú–James Cahill (angol) 8–10

(Kiemelt kép forrása: Nemzeti Sport)