UtánpótlásSport
2024. április 30.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Ökölvívás Ifjúsági ökölvívó Európa-bajnokság 2024

2024-04-15 09:13

Két éremmel zárt a magyar csapat az ifjúsági Eb-n

A magyar szempontból két éremmel záruló, Horvátországban megrendezett ifjúsági ökölvívó Eb után Ács József szövetségi edző értékelt az Utánpótlássportnak.

Ahogyan vasárnap este beszámoltunk róla, a magyar küldöttség összesen két érmet szerzett a Porecben megrendezett ifjúsági ökölvívó Európa-bajnokságon. A dobogó alsó fokára az elsőéves Varga Sára (57 kg) állhatott fel, míg a tavaly ifi Eb-ezüstöt szerző Nileborg Krisztiánt (75 kg) ismét a döntőben állították meg, ukrán ellenféltől kapott ki megosztott pontozással.

A teljes keretből rajtuk kívül még ketten, Müncz Kata (63 kg) és Frank Dániel (60 kg) tudott mérkőzést nyerni.

„Sári szépen menetelt, az ukrán ellenfele ellen döntő fölénnyel nyert, ami után a hazaiak reménységével csapott össze. Nagyon szoros meccs volt, le a kalappal előtte, hogy elsőéves létére így meg tudta mutatni a tudását. Szép jövő áll előtte, nagy potenciál van benne, koncentrált ökölvívóról van szó az esetében. Le a kalappal – kezdi az értékelését Ács József, a csapat szövetségi edzője. – A lányoknál maradva a szintén elsőéves Talpas Roxit is kiemelném, aki az első meccsén kiélezett csatában kapott ki. Müncz Kata győzelemmel kezdett, ám a következő körben egy rutinosabb ír lánnyal került szembe, akivel nem bírt, de tisztességgel helytállt. Volt sajnos olyan is, amikor nem értettük a bírók döntését, Kozák Kevinnek nyerni kellett volna a ringben mutatottak alapján, hasonló volt a helyzet Frank Dani második összecsapásán is.

Az összképet tekintve az elsőévesek is bizonyítottak, a tudásukhoz méltóan bokszoltak, gratulálok mindenkinek!

A legjobb magyar eredményt a már emlegetett Nileborg Krisztián szállította, aki az aranyéremért utazott, végül azonban a tavalyi eredményét állította be a második hellyel.

„Krisz négy meccsen bokszolt, ami nem kis teljesítmény. A fehérorosz és a belga ellenfelét simán verte, míg az elődöntőben az izraeli srác ellen már szorosabban alakult, ám a kellemetlen stílusához tudott alkalmazkodni a bunyósunk, és fordított is. A fináléban az első menetet tudta hozni, a második viszont elment. A harmadik végén talán ő talált tisztábbakat, de még ki kell elemeznünk az összecsapást. Elismerés illeti, hiszen egy Európa-bajnokságon mindig nagy dolog ezüstérmet szerezni; biztos vagyok benne, hogy az év második felében érkező világbajnokságra megfelelően fel tud majd készülni, és akkor azon is dobogóra állhat.”

(Kiemelt képünk forrása: MÖSZ)