UtánpótlásSport
2024. április 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tekvondó

2024-04-16 18:58

Aranyérmet szereztek a Márton ikrek a belgrádi felnőtt nemzetközi versenyen

A 18 éves tekvondós, Márton Viviana és ikertestvére, Márton Luana egyaránt győzött súlycsoportjában a Szerb Openen – adta hírül honlapján a hazai sportági szövetség.

A hét végi nyílt nemzetközi viadalon, amelyet jó két évtizede minden évben megrendeznek Belgrádban, a Madridban élő, de februárban spanyol klubjukból az UTE-ba átigazoló 18 éves Márton ikrek, Luana és Viviana az első helyen végeztek – írja az MTI.

A junior Európa-bajnok, a nyári, párizsi ötkarikás játékokra 67 kilóban kvótát szerző Márton Viviana ezúttal 62 kg-ban, vagyis nem olimpiai kategóriában indulva diadalmaskodott, míg néhány perccel idősebb nővére az 57 kilogrammosok között bizonyult a legjobbnak.

Márton Luana, aki 57 kilóban tavaly felnőtt-világbajnoki címet szerzett, a szerb fővárosban az elődöntőben összekerült a 23 éves, 2021-ben 53 kg-ban Európa-bajnoki bronzérmes, sokszoros magyar bajnok Patakfalvy Lucával. Pályafutásuk első egymás elleni küzdelmét nagy csatában, három menetben nyerte az öt évvel fiatalabb Luana.

(Kiemelt kép forrása: Magyat Tekvondó Szövetség)