UtánpótlásSport
2024. április 30.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2024-04-17 14:37

Lépéselőnyben a Veszprém az U16-os fiúbajnokság hajrájának kezdetén

Akár az U16-os fiú kézilabda-bajnokság aranyérméről is dönthet csütörtökön a Veszprém és a Szeged mérkőzése.

A kézilabdázók fiú- és leányszakágában is megegyezik a két legidősebb bajnoki korosztály (előbbi esetében U20 és U18, utóbbinál U19 és U17) első osztályú pontvadászatának a lebonyolítása, amely alapján megfelezett mezőnyben, a Keleti és Nyugati csoport alapszakaszában kezdenek a csapatok, május végén pedig a csoportok első két helyezettjei találkoznak a négyes döntőben, hogy eldöntsék az aranyérem sorsát.

A fiúk U16-os élvonalbeli bajnokságában ez a „klasszikus” módon dől el, minden együttes kétszer találkozik egymással, ami alapján kialakul a végső sorrend. Ezzel kapcsolatban pedig – öt fordulóval a vége előtt – még sok a kérdőjel, ugyanis rendkívül szoros az élmezőny, amelynek több tagja még találkozik egymással.

A Veszprém Handball Academy csapata áll az élen 34 ponttal.

A játékosok kulcsfontosságú sorozatot kezdtek meg a legutóbbi fordulóban, ugyanis bő két hét alatt az őket követő három gárdával egyaránt összecsapnak. Néhány nappal ezelőtt a jelenleg negyedik Budakalász otthonába látogattak az „első állomáson”, és győztek két góllal; mentális szempontból is sokat jelenthet a siker nekik, ugyanis a jelenleg második, egy héttel ezelőtt viszont még listavezető Pick Szeged otthon kapott ki a PLER-Budapesttől, így hátracsúszott egy helyet.

Van ok az örömre Veszprémben, első helyen fordul az U16-os csapat a hajrára Forrás: VHA

A Veszprém és a Szeged csütörtökön előbbi otthonában találkozik majd: a meccs akár a bajnoki címről is dönthet, az évad talán legnagyobb rangadója várható.

Az említett csapatok mellett a Ferencvárosról sem szabad megfeledkezni, amely két ponttal lemaradva követi harmadikként  Veszprémet. A fővárosiak két forduló múlva, április végén összecsapnak az éllovassal, és nem véletlenül pályáznak a győzelemre, hiszen az őszi odavágón idegenben gyűjtötték be a két pontot.

(Kiemelt képünkön: Petrik Nimród a veszprémiek legeredményesebbjeként segítheti a csapatát bajnoki címhez Forrás: VHA)