UtánpótlásSport
2024. május 2.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2024-04-18 20:48

Az U16-os válogatott kikapott a norvégoktól felkészülési meccsen

Az U16-os labdarúgó-válogatott gyorsan vezetést szerzett a norvégok elleni felkészülési mérkőzésen Telkiben, de a vendégek a második félidőben egyenlítettek, majd emberelőnybe kerültek, és megfordították a találkozót.

A Szalai László vezette U16-os labdarúgó-válogatott csütörtökön a norvégok elleni felkészülési mérkőzéssel zárta telki edzőtáborát.

Az MLSZ beszámolója szerint a mieink jól kezdték a találkozót: az első helyzetre két percet sem kellett várni, a negyedik percben pedig már a vezetést is megszerezte a hazai csapat: bal oldali beadást követően Mándity Márkó lőtt a hálóba (10). A folytatásban is a magyar fiúk uralták a játékot, egymás után alakították ki a helyzeteket, de nem tudták növelni az előnyt. A norvégok a játékrész utolsó negyedórájában a játék képében kiegyenlítetté tették a mérkőzést, egy-két lehetőségük is volt, de az eredmény a szünetig nem változott.

A második félidőt a vendégek kezdték jobban, és az 55. percben Elion Kroosa révén távoli lövéssel megszerezték az egyenlítő találatot (11). A 63. percben a magyar kapus Balogh T. Márk piros lapot kapott, miután a tizenhatoson kívül szabálytalankodott a norvégok támadójával. A 72. percben a kiállítás után fölényben játszó norvégok megfordították a meccset, a Jespen Johnsson Solberg lőtt a balösszekötő helyéről a bal alsó sarokba (12). A végeredmény a 88. percben alakult ki, amikor Nicholas Wik 17 méterről kilőtte a bal alsó sarkot (13).

Az első félidőben kombinatívan, jól játszottunk, korán vezetést szereztünk, és a helyzeteink alapján a szünetben akár két-három góllal is vezethettünk volna,

működött a begyakorolt és kitalált taktika, ellenfelünk nem találta a játékunk ellenszerét – értékelt Szalai László szövetségi edző az mlsz.hu-nak. – A második félidőben a hatvanadik perctől már érezhetők voltak a fáradtság jelei a játékunkon, és míg a norvégok a teljes csapatot le tudták cserélni az utolsó félórára, nekünk nem volt lehetőségünk ilyen szintű frissítésre.

Sajnos ezzel megszűnt a jól szervezett játékunk, mert már nem volt meg az elegendő erő és figyelem a taktikai mozgásokhoz.

Ezzel együtt egész más lehetett volna a mérkőzés alakulása, de az erősen véleményes kiállítás alapjaiban befolyásolta a hajrát és így a végeredményt is. Ennek ellenére a játékosaink dicséretet érdemelnek hozzáállásukért és küzdeni tudásukért, valamint az első félidőben mutatott teljesítményükért."

MagyarországNorvégia 13 (10)
Magyarország: Balogh T. Márk  Sánta Milán, Prettenhoffer Márton, Árnits Olivér  Rab Bence (Boza Bende, 71.), Zubor Ádám (Szentmihályi Ádám, 64.), Kovács Noel (Magyarics Erik, 76.), Petrók Viktor, Milicz Péter  Gólik Benjámin (Bősze Levente, 71.), Mándity Márkó (Galambos János, 76.)

(Kiemelt kép forrása: MLSZ)