UtánpótlásSport
2024. május 2.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Asztalitenisz

2024-04-19 11:51

Fegyver Zsófia az elődöntőig jutott az U13-asok között Luxemburgban

A KSI asztaliteniszezője, Fegyver Zsófia a dobogó legalsó fokára állhatott fel az U13-asok mezőnyében a luxemburgi nemzetközi utánpótlás-bajnokságon.

Miután Fegyver Zsófia a selejtezőcsoportját három győzelemmel abszolválta, erőnyerőként kezdett a legjobb 16 között az U13-as lányok főtábláján, a Luxemburgban zajló korosztályos nemzetközi utánpótlás-bajnokságon. A hazai szövetség (MOATSZ) beszámolója szerint a KSI 12 éves reménységének ezután a negyeddöntőben, a francia Albane Rochut ellen is kitartott a jó formája, 3:1-re nyert, az elődöntőben viszont hiába került 2:0-s szettelőnybe, végül 3:2-re kikapott a tajvani Li Jen Jüétől 

Az U17-es fiúk között Lei Balázs magabiztosan menetelt a negyeddöntőig, ott azonban a kínai Szun Jang ellen nem volt esélye. A soltvadkerti játékos csupán egyetlen szettben tudta megszorítani – 0:3 (–3, –1, –10) lett a végeredmény – az első kiemelt ázsiai fiút, aki aztán meg sem állt a végső győzelemig.

A luxemburgi viadalon csütörtökön megkezdődött a vegyes párosok versenye. A mieink közül a Gergely Márk, Dohóczki Nóra (U15) és a Varga Botond, Nagy Judit (U19) kettős jutott a legtovább, mindkét duó szereplése a negyeddöntőben ért véget.

A részletes eredmények ITT tekinthetők meg.

(Kiemelt kép forrása: WTT/MOATSZ)