UtánpótlásSport
2024. május 4.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tollaslabda

2024-04-22 20:31

Dolgos és eredményes napok után a fiatalok

Az U17-es és az U11-es tollaslabdázók országos bajnokságon, az U19-esek pedig nemzetközi tornán bizonyíthattak a múlt hét végén.

Egy héttel ezelőtt az U15-ösök eseményével megkezdődött az utánpótlás országos bajnokságok sora, a múlt hét végén pedig újabb két korosztály mérethette meg magát az év – számukra – legfontosabb hazai versenyén.

A fiatalok Pécsen gyűltek össze, két napon át viaskodtak egymással, az esélyesek pedig bizonyították, nem véletlenül állnak előkelő helyen a hazai ranglistán. Fiú egyesben a tavaly az U17-esek és az U19-esek között is ob-ezüsttel záró, Palkovics Péter (Multi Alarm SE) tudott nyerni, ráadásul tette ezt számára hazai pályán: a Dunakeszi csapatát erősítő Ágai Zénót három szettben győzte le. Ágai a fiú párosok között visszavágott Palkovicsnak, az FBSE-s Pető Balázzsal két szoros játszmában tudott diadalmaskodni, Palkovics párja Erdős Zsombor (FBSE) volt a kategóriában. Ágai Zénó a vegyes párosok között megszerezte a második aranyérmét is, Karalyos Etelkával (Hajdú TSE) együtt játszva: a duó körmérkőzések után százszázalékos mérleggel zárt, így felállhatott a dobogó felső fokára.

Karalyost egyéniben már nem lehetett megállítani, Pinke Annát (FBSE) győzte le, akinek az oldalán a leányduók mezőnyében is első lett; az egyaránt Multicoloros Liang Eliza, Sándor Elza egységet múlták felül.

Az U11-eseknél csak egyesben mérették meg magukat a tollaslabdázók, a fiúknál a Talentum TSE-s Lesták Alex, a lányoknál a VSD-s Ujházi Zsófia bizonyult a legjobbnak. Az összevont országos bajnokságok eredményei ITT érhetők el.

Az említett két korosztályra nem, az U19-esekre viszont vár idén világverseny, az év végén Európa-bajnokságon bizonyíthatnak majd a korosztály legjobbjai, köztük várhatóan a magyar fiatalok is, akik közül

többen Cipruson mérették meg magukat az elmúlt napokban, sikerrel.

A viadalon Horváth Csanád és Mesterházy Milán párosa első lett, míg Szabó Zsófi két bronzérmet szerzett; az egyiket egyesben, a másikat a leány párosok között, Dorozsmai Hédi oldalán.

(Kiemelt képünk forrása: MTLSZ)