UtánpótlásSport
2024. május 4.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2024-04-23 14:21

Meglepetéscsapat is pályázik az U17-es négyes döntőre

Az U17-es leány élvonalbeli kézilabda-bajnokság Keleti csoportjában izgalmas hajrá várható a négyes döntőbe kerülésért, nyugaton a NEKA viszont már fél lábbal a Final Fourban van.

Négy forduló van már csak hátra az alapszakaszból, így kijelenthető, ráfordult a hajrára az U17-es élvonalbeli leány kézilabda-bajnokság, amelynek utolsó heteiben nagy izgalmak várhatók, ugyanis – bár már körvonalazódott, mely csapatok esélyesek a négyes döntőbe jutásra – keleten és nyugaton is könnyedén változhat még a jelenlegi állás. Mindkét oldalról az első két helyezett méretheti majd meg magát az évad végén a legjobbak között.

A Keleti csoportban már csak három csapat esélyes a Final Fourban való részvételre: a DVSC és a Ferencváros fej-fej mellett menetel, mindkét együttesnek két vereség csúszott be a győzelmek mellé. Alapesetben ez a mérleg könnyedén négyes döntőt érhetne, a duó különcsatáját azonban inkább triónak kell neveznünk, a Szeged ugyanis mindössze egy ponttal lemaradva üldözi az első kettőt.

A menetrend pedig igazán izgalmas végkifejlettel kecsegtet.

A hármasból találkozik még május elején a Szeged és a DVSC (az előbbi pályaválasztásával), az utolsó fordulóban pedig FTC–DVSC rangadót rendeznek, ami szinte biztosan számít majd a végső sorrend kialakulásánál.

A DVSC U17-es csapatára nehéz utolsó meccsek várnak Forrás: DVSC Kézilabda Akadémia

Nyugaton a NEKA már fél lábbal a négyes döntőben van, a harmadik Győri ETO előtt öt ponttal vezet, és ha megnyeri a következő két meccsét, akkor a többi együttes eredményétől függetlenül kvalifikálja magát a legjobbak közé. A második helyen meglepetéscsapat érkezik, négy egységgel a balatonbogláriak mögött: a Kozármisleny remek tavaszi szezont fut, egy döntetlen és egy vereség mellett az összes bajnokiján győztesen hagyta el a pályát. Ráadásul nem is vár annyira nehéz menetrend a Fekete Tamás által irányított gárdára; a tabella alapján a legnehezebb dolga épp a következő fordulóban lesz, idegenben az ötödik DKKA otthonában. A már emlegetett ETO őket egy ponttal lemaradva követi, de még a Budaörs is beleszólhat a végjátékba, amely két egységnyire áll a második mislenyiektől.

(Kiemelt képünkön: a NEKA fontos győzelmet aratott a Győr ellen Forrás: NEKA)