UtánpótlásSport
2024. május 5.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2024-04-25 16:04

Kik a legfoglalkoztatottabb 20 év alatti játékosok?

A Sporttudományok Nemzetközi Központja legújabb hírlevelében összegyűjtötte, hogy az elmúlt egy évben melyik U20-as labdarúgók játszottak a legtöbbet a felnőttek között.

A Sporttudományok Nemzetközi Központja (CIES) kutatást tett közé a felnőttmérkőzéseken legtöbbet játszó húsz év alatti labdarúgókról. Az elmúlt egy évben vizsgálták a világ harminckét bajnokságában szereplő U20-as játékosokat. A Benfica portugál középpályása, a 19 éves Joao Neves egy esztendő alatt 4905 percet töltött a pályán, amivel a rangsor élén áll. A második legtöbb játékpercet az Ajax 18 esztendős védője, Jorrel Hato gyűjtötte (4758), míg a harmadik helyen a Genk 19 éves középpályását, Bilal El Khannouss-t (4480)találjuk. 

A százas listára tízen kerültek fel a Premier League-ből, kilencen a La Ligából és nyolcan a belga első osztályból. Öt olyan játékos is szerepel az adatsorban, aki még nem töltötte be a tizennyolcadik életévét – a barcelonai Lamine Yamal (16), a csapattársa, Pau Cubarsí (17), az ecuadori Kendy Páez (16), a Real Madridba tartó Endrick (17) és a Newcastle középpályása, Lewis Miley (17). 

(Kiemelt képünk fotósa: Mura László)