UtánpótlásSport
2024. május 12.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tornasportok Ifjúsági torna Európa-bajnokság

2024-04-28 14:20

Bogyó Dániel 14. lett egyéni összetettben a rimini ifjúsági Eb-n

Az egyéni összetett verseny vasárnapi fináléjában Bogyó Dániel a 14., Kis Dominik a 20. helyen végzett az ifjúsági tornászok Riminiben zajló Európa-bajnokságán.

Két magyar fiatal szereplését figyelhettük vasárnap a fiúk egyéni összetett versenyének 24 fős döntőjében az olaszországi ifjúsági tornász Európa-bajnokságon. Végül a mieink közül a KSI reménysége,

Bogyó Dániel – aki egy nappal korábban nyolcadik lett lólengésben – teljesített jobban, és 76.798-es pontszámmal a 14. helyen zárt.

„Ha valaki az Eb előtt azt mondja nekem, hogy két döntős szereplésem is lesz, azt nem hiszem el – mondta Bogyó a hazai szövetség (MATSZ) honlapján. – A mai egyéni összetett finálé mellett lovon mutathattam be a gyakorlatomat a legjobbak között. Összességében elégedett vagyok a teljesítményemmel, és nagyon örülök, hogy így sikerült ez az Európa-bajnokság."

A Budapesti Honvéd ígérete, Kis Dominik a 20. helyen fejezte be az egyéni összetett fináléját, 75.132-es pontszámot elérve.

„Ma a korlátgyakorlatom sikerült a legjobban – nyilatkozta Kis. – Mindent egybevéve, az egész hét nagyon jó élmény volt, a versenynapok pedig kiemelt pillanatok voltak. Titkon bíztam a jó eredményben, de azzal, hogy egyéni összetettben finálés lehettem, azzal tényleg egy álmom valósult meg."

Az Európa-bajnoki címet a francia Anthony Mansard szerezte meg, ezüstérmes lett az olasz Tommaso Brugnami, míg a dobogó harmadik fokára a brit Gabriel Langton állhatott fel.

A részletes eredmények ITT megtekinthetők.

A lányok versenyszámait a jövő héten, május 2. és május 5. között rendezik meg.

(Kiemelt képen: Bogyó Dániel Forrás: MATSZ)