UtánpótlásSport
2024. május 17.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2024-05-02 11:26

A Puskás Akadémia az U19-es bajnok, az U17-esek között még semmi sem dőlt el

Hamarosan véget érnek a korosztályos kiemelt bajnokságok. A Puskás Akadémia győzelme biztos az U19-esek között, azonban a többi ligában még akadnak nyitott kérdések.

Néhány meccs van hátra a korosztályos kiemelt bajnokságokból, ezért áttekintjük, mi az, ami már biztos és melyek a nyitott kérdések az öt ligában.

Az U19-es bajnokságban szinte végig egyértelmű volt, hogy a Puskás Akadémiától nem lehet elvenni a bajnoki címet, és ez a 19. fordulót követően biztossá vált, ugyanis behozhatatlan előnyre tett szert a felcsúti csapat. Az utolsó három mérkőzésen a további két dobogós hely fog eldőlni: a Vasas, a Debrecen, a Diósgyőr és a Kisvárda korosztályos labdarúgóinak is van még esélye érmet szerezni.

Az U19-es bajnokság állása Forrás: MLSZ

A legizgalmasabb végjáték az U17-esek között várható, hiszen az MTK Budapest úgy vezet két ponttal, hogy a Puskás Akadémia és a Debrecen előtt, hogy egy meccsel többet játszott. A bajnoki címért küzd még a Budapest Honvéd is, amely egyenlő meccsszámmal három ponttal van lemaradva a fővárosi kék-fehérektől.

Az U17-es bajnokság állása Forrás: MLSZ

Az U16-os bajnokságban pillanatnyilag hat ponttal előzi az első helyen álló Budapest Honvéd az egy meccsel kevesebbet játszott Vasast, amely jó hajrával beérheti a Kispestet. A bronzérmet valószínűsíthetően az FTC fiataljainak nyakába akasztják.

Az U16-os bajnokság állása Forrás: MLSZ

Az egy évvel fiatalabbak, az U15-ösök versenyében is valószínűsíthetően megvan a bajnok, mivel a címvédő Debrecen ugyan csak három ponttal vezet a Budapest Honvéd előtt, azonban a hajdúságiak két mérkőzésnyi lemaradásban vannak. A kispestieket követő Puskás Akadémia, Kisvárda és MTK hátránya jelentős, ezek a csapatok viszont nagy csatát vívhatnak a bronzéremért.

Az U15-ös bajnokság állása Forrás: MLSZ

Az U14-es ligában a Puskás Akadémia ötpontos előnyből várja az utolsó négy találkozót, viszont az MTK még beérheti, mivel egy meccset kevesebbet vívott. A harmadik helyre legjobb eséllyel a Ferencváros pályázik, de jó teljesítménnyel a Budapesti Honvéd is odaérthet még.

Az U14-es bajnokság állása Forrás: MLSZ

(Kiemelt képünkön: Bajnok a Puskás Akadémia U19-es csapata Forrás: puskasakademia.hu)