UtánpótlásSport
2024. május 18.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2024-05-05 16:27

Tunéziába utazik az Eb-re készülő ifjúsági fiúválogatott

Mindhárom utánpótlás fiú kézilabda-válogatott edzőtáborba vonul a jövő héten; a legnagyobb túra az ifjúságiakra vár, akik Tunézia felé veszik az irányt, hogy nemzetközi felkészülési tornán vegyenek részt.

Lassan a célegyenesére fordul a felkészülése a nyári Európa-bajnokságokra a korosztályos fiú kézilabda-válogatottaknak, pontosabban a junioroknak és az ifjúságiaknak, akikre egyaránt kontinensviadal vár a következő hónapokban.

Igaz, előbb még a klubcsapataikban vár a játékosokra komoly feladat, hiszen május végén véget érnek a korosztályos bajnokságok alapszakaszai, június elején pedig megrendezik a négyes döntőket. A menetrendbe ettől függetlenül újabb válogatott hetet terveztek be az illetékesek, mindhárom korosztály nemzeti csapata edzőtáborba vonul hétfőtől.

A 2004-es és 2005-ös kézilabdázók alkotta juniorválogatott Tiszakécskén készül, az együttesre július 10. és 21. között Szlovéniában vár Európa-bajnokság. Legutóbb Sótonyi László szövetségi edző úgy fogalmazott az Utánpótlássportnak, hogy sokat kell még fejlődnie a válogatottnak, amelyben az előző, tavaly U21-es vb-ezüstöt szerző, Imre Bencéék által fémjelzett juniorkorosztályhoz képest jóval kevesebben játszanak az NB I-ben.

„Dinamikában, játékértésben, erőben van lemaradásunk, érződik, hogy a csapatból – ellentétben a tavaly kifutó juniorokkal – kevesen játszanak NB I-ben” – fogalmazott a szakember; a csapat pénteken és szombaton is összecsap a németek korosztályos legjobbjaival, a meccseken újabb fontos tapasztalatokat szerezhetnek.

Hozzájuk hasonlóan Tiszakécskén edzőtáborozik Szabó Levente irányításával a serdülő fiúválogatott is, amelyben jelenleg még zajlik a kísérletezés, a játékosok kipróbálása, az összeszokás – a fiatalok az osztrákokkal mérkőznek meg kétszer a héten.

Az ifjúsági nemzeti csapatra viszont nagy utazás vár: a Gulyás István által irányított csapat

Tunéziába utazik Négy Nemzet Tornára,

amely remek felkészülési állomásnak ígérkezik az augusztus 7-18. között Montenegróban megrendezendő Eb előtt.

A junior férfi kézilabda-válogatott programja (Tiszakécske):

május 10. 18:00 Magyarország–Németország
május 11. 17:00 Magyarország–Németország

Az ifjúsági fiú kézilabda-válogatott programja (Tunézia, Négy Nemzet Torna):

május 9. 16:00 Magyarország–Franciaország
május 10. 16:00 Magyarország–Lengyelország
május 11. 18:00 Magyarország–Tunézia   

A serdülő fiú kézilabda-válogatott programja (Tiszakécske):

május 10. 16:00 Magyarország–Ausztria
május 11. 11:00 Magyarország–Ausztria

(Kiemelt képünkön: az ifjúsági fiúválogatott Forrás: Tiby Handball)