UtánpótlásSport
2024. május 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kajak-kenu

2024-05-07 20:29

Több mint 350 fiatal vett részt Győrben a regionális évadnyitó bajnokságon

Népes mezőnnyel rendezték meg Győrben a kajakosok és a kenusok regionális évadnyitó bajnokságát, amelyen az U8-astól az U18-as korosztályig szerepeltek fiatalok.

Ismét megrendezte a Csay Renáta Regionális Akadémia és a Graboplast Győri Vízisport Egyesület a regionális évadnyitó bajnokságot utánpótláskorú kajakosoknak és kenusoknak: Győrben összesen 373 fiatal vett részt az eseményen, közülük 343 magyar sportoló, míg 30-an Szlovákiából érkeztek.

A hazai szövetség beszámolója szerint minden résztvevő egyesület szerzett legalább egy érmet.

„Nagyon örömteli, hogy idén ismét magas résztvevői számmal tudtuk megrendezni a regionális évadnyitó bajnokságot Győrben – idézi a cikk Kadler Zsuzsannát, a Csay Renáta Regionális Akadémia menedzserét. – Háromszáznegyven fölötti nevezésünk volt idén, amiről azt mondhatom, hogy már évek óta megszokott, tehát elég népszerű ez a verseny.

Az idei évben nemzetközi versennyé tudtuk tenni a regionális bajnokságot.

A Graboplast Győri Vízisport Egyesület a somorjai és komáromi kajakklubokkal együtt elnyert egy Interreg pályázatot, így az U11-es és az U12-es korosztályban szlovák versenyzők is rajthoz álltak. Ha minden a tervek szerint alakul, akkor folytatjuk majd az évadzárón is, ott akár már nagyobb létszámmal. Azért volt viszonylag kevés a Szlovákiából érkezők száma, mert nekik most van a nemzeti bajnokság, úgyhogy a nagyobbak azon a programon vettek részt. Szerencsére az időjárás megint kegyes volt hozzánk. Gyönyörű időben egy nagyon jó hangulatú versenyt sikerült összehoznunk. Én elégedett vagyok, jól sikerült minden.”

(Kiemelt képünk forrása: MKKSZ)