UtánpótlásSport
2024. május 20.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2024-05-09 18:17

Fokozatosan formálódik a serdülő fiúválogatott

Első idényének a végéhez közelít a 2008-as és 2009-es kézilabdázók alkotta serdülő fiúválogatott; a tapasztalatokról kérdeztük Szabó Levente szövetségi edzőt.

Tavaly léptek be a válogatottak sorába a 2008-as és 2009-es születésű kézilabdázók; az első serdülőévükben járó játékosok az elmúlt hónapokban többször is találkoztak Szabó Levente szövetségi edző vezetésével, ezen a héten pedig – a juniorok mellett – Tiszakécskén edzőtáboroznak.

A fiatalok mérlege egyértelműen pozitív, az összes eddigi nemzetközi felkészülési mérkőzésüket megnyerték, a sort pedig a hét végén folytathatják: pénteken és szombaton is összecsapnak Ausztria korosztályos legjobbjaival.

Az elmúlt időszak és a jelenlegi összetartás kapcsán Szabó Leventét kérdeztük.

„Központi kiválasztó után kaptunk egy bő hatvan fős listát, az első összetartásokon pedig velük dolgoztunk több turnusban. Negyedjére találkoztunk most a hét elején, szép lassan formálódik a társaság; nagyjából tízfős az a mag, amely állandónak mondható jelenleg – mondja a szakember. – Fiatalok ezek a srácok, hónapról hónapra rengeteget változnak, így nem is akarunk senkit beskatulyázni,

a lehető legtöbb lehetőséget próbáljuk nekik biztosítani arra, hogy megmutassák magukat.

A páratlan évfolyam, vagyis a 2009-esek szintén lehetőséget kapnak a válogatottban, ők külön edzőtáborban készülnek.”

Szabó Levente Forrás: MKSZ

„Nagyon lelkesek, nekünk pedig külön öröm, hogy mindig csillogó szemű játékosokkal dolgozhatunk. Minden válogatott hetet mérkőzésekkel tudunk zárni, ami rengeteget segít a kiválasztás szempontjából; azt is láthatjuk, kik a jó versenyző típusok. A kezdeti izgalom szerencsére a visszatérőknél már elmúlt, egyre inkább felveszik a megfelelő tempót.

Ez a kincskereső időszak nekünk,

ami nagyon fontos állomás. Jövőre biztosan világverseny vár a fiatalokra; az ifjúságiak eredményétől függ, hogy az EYOF-on ott lehetünk-e; a legjobb nyolcban kell ehhez végezniük a korosztály nyári Eb-jén. Ha ez nem jön össze, akkor a nyílt Európa-bajnokságon méretjük meg majd magunkat.”

(Kiemelt képünk forrása: MKSZ)