UtánpótlásSport
2024. október 23.
  • instagram
Ifjúsági ökölvívó-világbajnokság, Montenegró
Keresés:

Sportágak

Kajak-kenu

2024-05-16 11:41

Érettségi után két érem a felnőttvilágkupán

Sűrű volt a múlt hét a kenus Kiss Ágnesnek, aki előbb érettségi vizsgát írt, utána két érmet, köztük egy aranyat szerzett a Szegeden megrendezett felnőttvilágkupán.

Ahogyan korábban beszámoltunk róla, számos utánpótláskorú kajakos és kenus szállt vízre a múlt héten Szegeden, az európai pótkvalifikációs versenyen és világkupán. Közülük többen érmet is szereztek, a legjobb eredményt pedig a hazai pályán szereplő Kiss Ágnes szállította, aki egyesben 500 méteren első helyen zárt, Molnár Csanáddal párban ugyanezen a távon pedig harmadik lett.

Kiss ezzel az első felnőttvilágkupa-érmeit szerezte meg, azonban emlékezhetünk, tavaly már bizonyított a „nagyok” között, hiszen a Lengyelországban megrendezett Európa Játékokról bronzéremmel tért haza.

A vk-érmek értékét tovább növeli, hogy igen sűrű időszakban szerezte meg azokat a 18 éves kenus, aki ezekben a hetekben érettségizik, a világkupa előtt közvetlenül még az írásbeli vizsgáit csinálta.

„Hétfőn, kedden, és szerdán még érettségit írt, ami sosem könnyű a fiatal sportolóknak – éreztük is a teljesítményén a május eleji, szolnoki válogatón, hogy a szokásosnál jóval visszafogottabban teljesít. Most, hogy ez a teher félig lekerült a válláról, újra megmutatta a valódi tudását. A felszabadult versenyzésnek pedig meglett az eredménye;

elképesztő jó időt húzott a döntőben, ami egyéni csúcsot is jelentett

– mondja az utánpótlás kenuválogatott szövetségi kapitánya, Foltán László az Utánpótlássportnak. – Kíváncsian várjuk a második, három hét múlva megrendezendő válogatót, szerintem azon ehhez mérten jól teljesít majd. Egyesben és párosban is történhetnek még fordítások, Áginak pedig

nemcsak matematikai esélye van arra, hogy kijusson az olimpiára.

A végső döntés a szövetségi kapitányé lesz, de semmi nem elképzelhetetlen, várhatóak még izgalmak a folytatásban!”

(Kiemelt képünkön: Kiss Ágnes Forrás: MKKSZ)