UtánpótlásSport
2024. június 26.
  • instagram
JUNIOR NŐI KÉZILABDA-VILÁGBAJNOKSÁG, ÉSZAK-MACEDÓNIA
Keresés:

Sportágak

Ökölvívás

2024-05-21 19:55

Magyar fiataloknak tartott edzést Evander Holyfield

A legendás Evander Holyfield tartotta a keddi edzést a BVSC-Zugló ökölvívó-szakosztálya fiatal sportolóinak.

A korábbi cirkáló- és nehézsúlyú vitathatatlan világbajnok amerikai sztársportoló, Evander Holyfield a Vasas Jégcentrumban pénteken este sorra kerülő profi gála miatt érkezett Magyarországra – írja az NSO.

A 61 éves legenda kedden 13 óra előtt két korábbi profi és amatőr magyar világbajnokkal, Kovács Istvánnal és Erdei Zsolttal

bemelegítést vezényelt a BVSC, illetve a Madárfészek és a KSI ifjú öklözőinek, majd beavatta a fiatalokat a bokszzsák megfelelő használatába. Ezt követően a jelen lévő bokszolópalánták üthették a zsákot, melyet Holyfield tartott nekik.

A nehézsúlyú vb-övet karrierje során négyszer is visszaszerző klasszis az eseményen mindenkivel fotózkodott, majd néhány percig az összegyűlt újságírók kérdéseire is válaszolt. Beszélt arról, hogy manapság is mindennap edz és igyekszik jó formában tartani magát, illetve azt is elárulta, George Foreman ütötte a legnagyobbat, viszont Mike Tyson volt az, aki egyedüliként képes volt egy meneten át végig, három percen át ugyanazzal az intenzitással ütni, legjobb meccsének pedig a Riddick Bowe elleni második csatáját nevezte, amit 1993 novemberében vívott és nyert meg többségi pontozással, visszavágva ezzel Bowe-nak az egy évvel korábbi vereségért.

Holyfield a program zárásaként még kesztyűzött egy percet a kétszeres ifjúsági Európa-bajnoki ezüstérmes Nileborg Krisztiánnal.

(Kiemelt képünket készítette: Török Attila)