UtánpótlásSport Öttusa: Zemán Zóra arany-, Mészáros Emma ezüstérmes a barcelonai U19-es Eb-n!
2024. július 27.
  • instagram
OLIMPIAI JÁTÉKOK, PÁRIZS (FRANCIAORSZÁG)
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2024-05-22 20:47

„A Nyíregyháza nem, vagy csak nagyon nehezen tud a saját utánpótlásából évről évre játékosokat beilleszteni a felnőttfutballba" – Fekete Tivadar sportigazgató

Az NB I-be feljutott Nyíregyháza Spartacus FC sportigazgatója szerint az akadémiák elviszik a legtehetségesebb fiatal játékosaikat.

A 24.hu-nak adott interjút Fekete Tivadar, az NB I-be feljutott Nyíregyháza Spartacus FC sportigazjatója, amelyben szó esett az utánpótlás-játékosok beépítéséről és az akadémiák elszívóhatásáról is.

„A Nyíregyháza nem, vagy csak nagyon nehezen tud a saját utánpótlásából évről évre játékosokat beilleszteni a felnőttfutballba"

– mondta Fekete.

„14-15 éves korban ide jönnek a kiemelt akadémiák, fűt-fát ígérnek, és lekaszálják a termést. Ez az első olyan terület, amit át kellett programoznunk, újra kellett definiálnunk. Mindent elkövetünk azért, hogy a második csapat indulhasson az NB III-ban, és minél több tehetséges nyíregyházi fiú játszhasson ott, akik közül a legjobbak tovább lépnek majd az első csapat keretébe. Most is van 6-7 olyan 2006-os, 2007-es születésű tehetséges játékosunk, akiket valahol kényszerből Szentlőrincre, Sényőre, Tiszaújvárosba, Tiszafüredre adtunk kölcsön, pont azért, mert bennük több van, mint a megyei foci. Az első csapatot tavaly nyáron eleve megfelelő játéktudású, de főképp jó mentalitású személyiségekből álló idősebb és fiatal labdarúgók egyvelegéből raktuk össze.

A 2003-as születésű Alaxai Áront, aki korábban a Felcsút II-ben és Csákváron játszott, azért tudtuk elhozni a Puskás Akadémiától, mert lejárt a szerződése. Bárki elhozhatta volna, de úgy látszik senki másnak nem tűnt fel, hogy milyen tehetséges. Persze őt még építeni kellett, ahogy a 2004-es születésű Dala Martint, a kapusunkat is."

(Kiemelt képünk forrása: nyiregyhazaspartacus.hu)