UtánpótlásSport Öttusa: Zemán Zóra arany-, Mészáros Emma ezüstérmes a barcelonai U19-es Eb-n!
2024. július 27.
  • instagram
OLIMPIAI JÁTÉKOK, PÁRIZS (FRANCIAORSZÁG)
Keresés:

Sportágak

Cselgáncs

2024-05-22 14:03

Sáfrány Péter korábbi világbajnokot vert, a nyolcaddöntőig jutott a felnőtt-vb-n

A 22 éves Sáfrány Péter (-90 kg) bravúros győzelmet aratott az üzbégek korábbi vb-győztese, Davlat Bobonov ellen, majd két siker után kikapott a legjobb 16 között az Abu-dzabiban zajló felnőtt cselgáncs-világbajnokság szerdai versenynapján.

A Miskolci VSC junior-világbajnok és U23-as Eb-győztes cselgáncsozója, Sáfrány Péter a legjobb 64 között a kanadai Louis Krieber Gagnonnal kezdett a 90 kilósok versenyében az abu-dzabi felnőtt-világbajnokságon – számolt be az MTI.

Eddigi egyetlen találkozójukon a magyar fiatal nyert tavaly az ulánbátori Grand Slam-versenyen. A 22 éves magyar – aki második felnőtt-vb-jén szerepelt – azon a mongóliai viadalon érte el pályafutása eddigi legjobb eredményét a bronzéremmel. A második csatájuk ezúttal bő két percig tartott, amikor Sáfrány egy belső horogdobásba belekontrázott, ő döntötte hanyatt ellenfelét, és ipponnal nyert.

Ezután a legjobb 32 között igazi „nagyágyúval” találkozott az üzbég Davlat Bobonov személyében. A 27 éves ellenfél bronzérmet nyert a tokiói olimpián, emellett világ- és Ázsia-bajnoknak is mondhatja magát. Első összecsapásukból egy perc telt el, amikor Bobonov az alábújós válldobására vazaarit kapott.

Sáfrány azonban nem adta fel, egy perccel a vége előtt megkontrázta az üzbég kiemelését, és látványos külső horogdobással véget vetett a küzdelemnek.

A magyar fiúra a nyolcaddöntőben a három World Tour-éremnél tartó spanyol Tristani Mosakhlishvili várt, akivel még korábban nem találkozott. Az ellenfél rendkívül agresszív stílusban jött előre, és másfél percnél a válldobására vazaarit kapott. Sáfrány ezután kemény földharc végén kibújt a leszorításból, de egy perccel az alapidő vége előtt már tehetetlennel bizonyult, amikor a georgiai születésű rivális mögé lépett, hanyatt döntötte őt, és ipponnal nyert.

A világranglista 40. helyezettjeként az olimpiáról lemaradó Sáfrány Péter így helyezetlenül zárta második vb-jét.

(Kiemelt képen: Sáfrány Péter (jobbra) és Ungvári Miklós szövetségi kapitány Forrás: IJF)