UtánpótlásSport
2024. október 23.
  • instagram
Ifjúsági ökölvívó-világbajnokság, Montenegró
Keresés:

Sportágak

Cselgáncs

2024-05-31 20:35

Győrben gyűlnek össze a legjobb európai serdülő versenyzők

Szombattól ellepik az utánpótláskorú cselgáncsozók a győri Olimpiai Sportparkot, ugyanis itt rendezik meg az európai szövetség új kezdeményezésének, a serdülő reménységek Európa-kupájának harmadik állomását.

A dr. Tóth László vezette Európai Judo Szövetség (EJU) törekvése, hogy a serdülőkorcsoport számára is komoly nemzetközi sorozatot hozzon tető alá, de ebben a sorozatban a versengés mellett a technikai tudás fejlesztése is cél, éppen ezért a küzdelmeket technikai szemináriumok kísérik, neves szakemberek részvételével. A judoinfo.hu tájékoztatása szerint többek között a negyedik danos japán mester, a négyszeres világbajnok Nakamura Miszato is részt vesz a technikai edzéseken, de az olimpiai és világbajnoki ezüstérmes, Európa-bajnok azeri Rustam Orujov is ott lesz.

Az európai serdülő reménységek csúcstalálkozójára előzetesen tizenhét ország több mint kétszáz fiatalját várják a szervezők Győrbe. A versenysorozat első állomásának áprilisban Szarajevó adott otthont, majd májusban Bielsko-Biala volt a következő házigazda.

(Kiemelt kép forrása: judoinfo.hu)