UtánpótlásSport Öttusa: Zemán Zóra arany-, Mészáros Emma ezüstérmes a barcelonai U19-es Eb-n!
2024. július 27.
  • instagram
OLIMPIAI JÁTÉKOK, PÁRIZS (FRANCIAORSZÁG)
Keresés:

Sportágak

Asztalitenisz

2024-06-11 14:59

Lei Balázs az Extraliga-győzelem után már javában készül az ifjúsági Eb-re

A 17 éves asztaliteniszező, Lei Balázs győzelmeivel főszerepet vállalt abban, hogy a Soldvadkert felnőttcsapata első alkalommal megnyerte Extraligát. A párosban serdülő-világbajnok reménység elmondta, jó formában érzi magát, és szeretne nagyot alkotni a közelgő ifjúsági Európa-bajnokságon is, amelyen az éremszerzést tűzte ki célul.

A klub története során először ünnepelhettek felnőtt csapatbajnoki címet az élvonalban a Soltvadkert férfi asztaliteniszezői. A sikerben elévülhetetlen szerepe volt a még ifjúsági korú Lei Balázsnak, aki a PEAC elleni fináléban mindkét egyes meccsén, illetve párosban – a szerb Nemanja Djilas oldalán – szintén győzött. A harmadik kiemelt soltvadkertiek végül 4:2-re verték a sorozatban négyszeres bajnok Pécset, és megnyerték az Extraligát. 

„A négyes döntőben összességében kifejezetten jól ment a játék – mondta Lei az Utánpótlássportnak. – Az első nap az elődöntőben a Komló ellen kezdtünk, és bár a párost Varga Botonddal megnyertük, egyesben én sajnos nem tudtam meccset nyerni. A csapattársak viszont megoldották a saját feladatukat, és 4:2-es győzelemmel továbbjutottunk. A másnapi döntőben már jobb passzban voltam, és miután Nemanjával közösen behúztuk a párost 3:0-ra, egyesben Szántosi Dávidot és Pető Zsoltot is megvertem négy játszmában.

Örülök, hogy így sikerült hozzájárulnom a győzelemhez. Korábban még nem nyertem felnőtt csapatbajnoki címet, illetve a klub történetében is ez volt az első arany, szóval több szempontból különleges érzés volt átélni ezt a diadalt.

Ennek köszönhetően ráadásul jövőre nemzetközi kupában is indulhatunk, ami hatalmas lehetőség, extra izgatottsággal tölt el.”

Balázs az Extraliga-elsőség mellett is kifejezetten eredményes tavaszt tudhat maga mögött, miután a luxemburgi nemzetközi utánpótlás-bajnokságon a nála két évvel idősebbek, az U19-esek mezőnyében a döntőig menetelt, míg hazai szinten megnyerte az U19-es országos bajnokságot. Elmondta, nagy reményekkel készül a júliusi, svédországi ifjúsági Európa-bajnokságra.

„A következő nagy versenyem már az ifjúsági Eb lesz, amelyet megelőz még egy háromhetes, kőkemény felkészülés.

Nagyon izgatottan várom az Európa-bajnokságot, szeretnék majd érmet nyerni Malmőben.

Erre reálisan elsősorban csapatban nyílhat lehetőség. Nyilván annak örülnék a legjobban, ha az egyesben sikerülne dobogóra állni, azonban alapvetően erre van a legkisebb esélyem, de persze igyekszem bravúrt bemutatni.

Ugyanakkor csapatban – Szántosi Dáviddal, Varga Botonddal és Poór Balázzsal kiegészülve – úgy érzem, már korántsem lenne akkora meglepetés, ha eljutnánk az elődöntőig.

Papíron a francia, a román, a lengyel és a német lesz a négy legerősebb válogatott, de akár mi is odaférkőzhetünk a legjobbak közé. Természetesen szükséges lesz arra, hogy jó formát fogjunk ki, valamint reméljük, a sorsolás is kicsit kedvez nekünk, és akkor összejöhet az áhított éremszerzés."

(Kiemelt kép forrása: ETTU)