UtánpótlásSport
2024. október 23.
  • instagram
Ifjúsági ökölvívó-világbajnokság, Montenegró
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2024-06-13 16:39

Az NB I egyik legtöbbet foglalkoztatott fiatalja Újpesten folytatja

A labdarúgó NB I-ben szereplő Újpest FC-ben folytatja pályafutását a DVSC-től távozó egyszeres magyar U21-es válogatott jobb oldali védő, Baranyai Nimród

A labdarúgó NB I-en belül váltott klubot és a Debreceni VSC-től Újpestre igazolt az egyszeres magyar U21-es válogatott jobb oldali védő, a 20 éves Baranyai Nimród – írja az NSO.

A Debrecenben nevelkedő jobbhátvéd már a 2021–2022-es idényben bemutatkozott az élvonalban, ám a következő évad tavaszán a hajdúságiak kölcsönadták Mezőkövesdre, ahonnan visszatért, s a mögöttünk hagyott kiírásban kezdőként 23, csereként öt meccsen három gólig jutott a DVSC színeiben, ám az Újpest kivásárolta őt szerződéséből.

„Nagyon örültem, amikor megkeresett a klub, nem kellett sokáig gondolkoznom az ajánlaton.

Húszévesen hatalmas büszkeség, hogy kivásárol egy olyan tradicionális egyesület, mint az Újpest.

Nagyon izgatott vagyok a jövővel kapcsolatban, szeretnék együtt nőni a klubbal a következő években” – fogalmazott Baranyai Nimród a klub honlapjának.

A fiatal az egyik legtöbbet foglalkoztatott utánpótláskorú játékos volt az NB I legutóbbi idényének, összesen 1588 percet töltött a pályán – ez a második legtöbb a korosztályos futballisták között.

A védővel nemrég interjút is készített az oldalunk.

(Kiemelt képünk forrása: ujpestfc.hu)