UtánpótlásSport Kajak-kenu: öt magyar arany pénteken a plovdivi korosztályos vb-n
2024. július 19.
  • instagram
Junior férfi kézilabda Európa-bajnokság, Szlovénia
Keresés:

Sportágak

Röplabda

2024-07-09 16:57

A bolgárok bravúros legyőzésével zárták az Eb-t az U18-as lányok

Kétszettes hátrányból fordítva verte a csoportelső és már biztosan elődöntős bolgárokat a magyar csapat Krétán, a román-görög közös rendezésű U18-as leány röplabda Európa-bajnokságon. A mieink ezzel befejezték szereplésüket a kontinenstornán, negyedik helyen végeztek csoportjukban.

A hat játéknap után nyolc pontjával csoportja ötödik helyén álló U18-as leány röplabda-válogatott kedden délután a bolgárokkal találkozott Krétán, a korosztályos Európa-bajnokság csoportkörének zárásaként.

A mindeddig veretlen és csoportelső bolgár együttes kezdte jobban a mérkőzést, és az első két játszmát magabiztosan nyerte meg az esélyesebb rivális. Majd a harmadikban szépítettek Horváth András tanítványai, mi több, nagy csatában az ötödik szettet is kiharcolták, amelyet aztán végül a mieink bírták jobban idegekkel, és 3:2-es győzelmet arattak.

U18-as leány Európa-bajnokság, II-es csoport, hetedik játéknap
Kréta, Heraklion, Görögország
Magyarország–Bulgária 3:2 (-12, -17, 18, 26, 13)
Magyarország: Pampuch 8, Zsombók A. 11, Németh L. 2, Gajdács 10, Csereklye 18, Szabados 5. Csere: Pusztai (liberó), Mihálszki 1, Nagy E., Zsombók E. 15, Klein. Szövetségi edző: Horváth András

Horváth András szövetségi edző így értékelt a meccs után a hazai szövetség (MRSZ) honlapján:

A harmadik játszmától kezdődően elhittük, hogy nyerhetünk szettet, pontokat hozhatunk el a csoportgyőztes, kezdőhatosával játszó bolgár csapat ellen.

Ez óriási dolog, hogy győzelemmel sikerült zárnunk a tornát. Gratulálok a játékosoknak és az egész stábnak! Külön köszönet Makra Zoltánnak és Nagy Enikőnek, akik nem lehettek itt velünk, de rengeteget segítettek nekünk a torna alatt is."

A magyar válogatott így pozitív mérleggel, négy győzelemmel (görögök, finnek, litvánok, bolgárok ellen) és három vereséggel (törökök, németek, lengyelek ellen) fejezte be az Európa-bajnokságot, méghozzá csoportja negyedik helyén, összesítésben pedig a nyolcadik helyen végzett a kontinenstornán.

(A csoportkör végén az első két helyezett jut tovább az elődöntőbe, míg a további helyezéseket a csoportkörben elért helyezések alapján állapítják meg.)

(Kiemelt kép forrása: MRSZ)