UtánpótlásSport
2024. május 4.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2011-06-05 13:57

Nyáron sincs megállás

A kőszegi síugrók a „holtszezonban” sem pihennek – legutóbb május utolsó hétvégéjén, Németországban vettek részt meghívásos nemzetközi versenyen, ahol a házigazdákkal egyetemben cseh és osztrák sízőkkel mérték össze tudásukat műanyag pályán.

P. D. Molnár László vezetésével nyolcan utaztak ki a Sporthotel Sonnenhof Cup elnevezésű viadalra, ahol két nap állt a sportolók rendelkezésére, hogy bebizonyítsák: van helyük egy ilyen erős nemzetközi mezőnyben. Szerencsés módon az is ösztönzőleg hatott a gyerekekre, hogy az események helyszínéül az olimpiai bajnok és többszörös Világ Kupa-győztes Michael Urmann szülőfaluja, a festői szépségű Breitenberg szolgált. A magyar csapat tagjai egytől egyig derekasan helytálltak – akadt azonban egy fiú, aki a verseny főszereplőjévé vált. Molnár Flórián annak ellenére, hogy januárban komoly balesetet szenvedett, mindent megtett azért, hogy mihamarabb felépüljön, és részt vehessen a megmérettetésen – ez végül sikerült is neki, méghozzá nem akármilyen eredménnyel. Az első napon fölényesen nyerte korosztályában a versenyszámot, míg az utolsó napon másodikként végzett – azonban ez is elegendőnek bizonyult ahhoz, hogy a nagyszerű versenyzés után az összetettben is az élre álljon. A lányok közül a tizenegy éves Vörös Virágot érdemes kiemelni, aki élete első síugróversenyén mind a két nap összessítésében a kilencedik helyen végzett.

További eredmények az összesítés szerint: Haiszán Bálint (2001-ben születettek) 6. hely (7., 6.), Francsics Erik 13. hely (11., 14.), Reymeyer Tamás (2000-ben születettek) 6. hely (5., 9.), Molnár Kristóf 9. hely (7., 13.), Kelemen Péter (1999-ben születettek) 6. hely (6., 8.), Horvát Péter (1998-ban születettek) 14. hely (12., 14.).