UtánpótlásSport
2024. május 18.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2024-05-04 20:55

Az ob I-ben tudnak a legtöbbet fejlődni a KSI-sek

Még kérdéses, hogy a KSI főként fiatalok alkotta férfi vízilabdacsapata a kiesése ellenére maradhat-e az első osztályban.

Miután a KSI férfi vízilabdacsapata a férfi ob I-ben elveszítette a Pécs elleni kiesési párharcát, elviekben elbúcsúzott az élvonaltól, ám ahogyan a legutóbbi évadban is történt, korántsem biztos, hogy a sportiskolások nem maradnak az első osztályban.

Ahogy a hazai szövetségi portál fogalmaz, mindez azon múlik, hogy az ob I/B élcsoportjában állók közül van-e olyan gárda, amelyik vállalja az élvonalbeli szereplést. Tavaly nem volt.

Horváth János főként utánpótláskorúak alkotta csapatának azért volna fontos, hogy továbbra is legjobbak között szerepeljen, mert a vezetőedző szerint nincs az ob I-nél alkalmasabb közeg a fejlődésre.

A KSI a mögöttünk hagyott idényben is számos korosztályós vízilabdázónak adott lehetőséget az élvonalban. A bajnokságban összesen 32 játékos töltött a vízben több-kevesebb időt, közülük

18-an még a korosztályos bajnokságban is játszanak,

azaz 2005-ben vagy később születtek. Mellettük 10 olyan fiatal bizonyíthattott, aki 2004-ben született, tehát a felnőttek között elsőévesnek számított.

Benedek Mór serdülőként játszik az ob I-ben Forrás: KSI
A cél továbbra is az, hogy ezekből a srácokból első osztályú, válogatott játékosok váljanak 

– mondta nemrégiben Horváth János portálunknak. – Viszont az eredményeknél is fontosabbnak tartom, hogy olyan emberi értékeket adjunk a gyerekeknek, amelyek elkísérik és segítik őket az életük során, és amelyeket talán ők is továbbadnak egyszer. Jó embereket szeretnék nevelni.”

(Kiemelt kép forrása: KSI)