UtánpótlásSport
2024. május 15.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2011-12-03 02:58

Zsebben a repülőjegy

Följutott a divízió 1-be a női U18-as válogatott: Nagy-Britannia sem tudta megállítani a lányokat, akik az asiagói kvalifikációs vb-n megnyerték a harmadik mérkőzésüket is. A Kazahsztán és az Olaszország elleni meccs vár még a csapatra, a tét a tornagyőzelem lesz.

eFBé Az első két találkozótól eltérően Nagy-Britannia ellen az első negyedben jött a magyar gólzápor az aisagói kvalifikációs vb harmadik játéknapján. Pedig nem így indult a találkozó, az első perc végén a háromoroszlánosok szerezték meg a vezetést Allen lévén. A pofon jókor jött, és a mieinket dobta fel: sorrendben Huszák Alexandra, Maszlova Kátya, Medgyes Daorottya, Pintér Lili, majd újra Huszák volt eredményes, így egy harmad után 5-1-re vezetett a magyar garnitúra. Medgyes ráadásul emberhátrányos szituációban volt eredményes. Előkészítésben a csapatkapitány Kiss-Simon Franciska jeleskedett, három gólpasszt jegyzett. A második harmadban többször kerültünk emberelőnybe, Huszák mégis egyenlő létszámnál szerezte saját maga harmadik, csapatunk 6. gólját. A britek kapust cseréltek a záró játékrészre, a Pullner helyére beállt Fletchert két perc után felavatta Horváth Tifani, majd Maszlova is ütött neki egy gólt. A harmadik mérkőzésének megnyerésével biztosan kijutott a divízió 1-es világbajnokságra a magyar együttes, amely december 3-án Kazahsztán, 4-én Olaszország ellen küzd. Utóbbival feltehetően a tornagyőzelemért csatázik majd. Gömöri Csaba szövetségi kapitány ezúttal is elégedetten értékelhette a látottakat: „Tudtuk, hogy a britek elleni mérkőzés talán a legfontosabb lehet a vébén. Két győzelem után és egy szünnapot követően a 3. mindig nehéz meccs, a britek ellen pedig főleg. A szabadnap is mozgalmasra sikeredett: délelőtt tanulniuk kellett 1 órát (mindenki hozott tankönyvet), majd láb-regenerációs program volt. Majd a városba ment a csapat, lehetett vásárolni és kikapcsolódni a festői szépségű Asiagioban. A délutáni edzés nagyon rosszra sikeredett, enervált és figyelmetlen volt a csapat. Ezért a jeges edzés után egy kiadós kocogást iktattunk be, majd a vacsora után egy alapos elbeszélgetés következett. Ezt amolyan felrázásnak szántuk, aminek meg is lett az eredménye.
A mérkőzés sajnos rosszul kezdődött hiszen már az első percben a britek vezetést szereztek. Talán így utólag jókor jött, mert a lányok innentől kezdve azt hokizták, amit tudnak és amiben erősek. Korcsolyáztak intenzíven, letámadtak, sokat lőttek kapura és fokozták az iramot. Ennek nem is lehetett más eredménye mint az, hogy kiegyenlítettünk és percek alatt a vezetést is átvettük. Fegyelmezetten játszottunk és a brit csapaton már ekkor látszódott, hogy ahogy megyünk bele a meccsbe ők ezt az iramot nem fogják bírni. Itt kell megjegyeznem, hogy a játékosok mindegyike nagyon jó kondiban van, látszik rajtuk a nyáron elvégzett kemény száraz felkészülés és a szezon alatt kapott kitűnő edzésmunka. Csak köszönetet tudunk mondani  az összes klubedzőnek ezért! Még ebben a harmadban sikerült újabb gólt szerezni, így a szünetre 5-1 re vezettünk. Tovább kellett űzni a játékosokat, mert azt éreztük, hogy ennek a brit csapatnak hamarosan vége, ha ilyen sebességgel megyünk. A biztos védekezést kértük és a teljes odafigyelést, hiszen 40 perc sok idő a hokiban. A 2. harmadban 3 emberelőnyt is kaptunk, de a szép játékon kívül hatástalanok voltunk. Viszont a szigetországi csapat teljesen elkészült az erejével, volt olyan, hogy alig bírtak lekorizni a cserepadra. A harmadik harmadban egy véletlen ütközésnél Huszák Szasza térde letapadt. Lehetett látni, hogy ez súlyos is lehet, így a jégcsarnokban tartózkodó mentősök hordágyon vitték le Szaszát a jégről. Ez a csapatot hirtelen megzavarta és lelkileg is kibillentette. Ezért időt kértünk és elmondtuk, hogy nyugodtan hokizzanak, kicsit a Szaszáért is. Percekkel később Szasza megjelent sántítva, sírva a fájdalomtól a padon, mert ennél az örömnél, hogy divízió 1-be jut a válogatott, ahova soha korábban magyar női csapat, ott akart lenni. Azt még nem is tudta, hogy már a sérülése előtt percekkel a stáb odaadta neki a mérkőzés legjobbjának járó különdíjat, amit a jégen kell a himnusz előtt átvenni. A csapattársait kértem, hogy vigyék be Szaszát a lefújás után ölben az öltözőbe és legyen ott az ünneplésnél a csapattal. Következő ellenfelünk Kazahsztán egyedüliként kilóg ebből a mezőnyből lefelé. Ezzel pedig minden úgy alakult, hogy legrosszabb esetben a 2. helyen már divízió 1-bejutók vagyunk.” A világbajnokság eddigi mérkőzéseiről itt számoltunk be: K. O.-győzelem Kína ellen; Csendre intették a kakast

U18-as divízió I-es kvalifikációs világbajnokság, Asiago, 3. játéknap Magyarország−Nagy-Britannia 8-1 (5-1, 1-0, 2-0) Asiago, Pala Odegar, 1000 néző, vezette: Hjartardottir, Strohmenger, Svenja. Gól: Huszák Alexandra (3), Maszlova Kátya (2), Medgyed Dorottya, Horváth Tifani, Pintér Luca, ill. Saffron Allen. A 3. játéknap eredményei: Kazahsztán–Kína 2-8 (0-2, 1-4, 1-2), Olaszország–Franciaország 1-2 (0-0, 0-2, 1-0) A torna állása: 1. MAGYARORSZÁG 9 pont, 2. Olaszország 6 pont (+14), 3. Nagy-Britannia 6 (+3), 4. Franciaország 3 (-4), 5. Kína 3 (-6), 6. Kazahsztán 0 pont.