UtánpótlásSport
2024. április 16.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2013-01-19 23:05

Bronz vagy hatodik hely

Egyenrangú ellenfele volt  a pozsonyi B divíziós Eb második napján Portugáliának és Walesnek is a magyar junior férfi gyeplabda-válogatott. Előbbitől vereség, utóbbival döntetlen. Ha az utolsó napon mindkét meccsét megnyeri, a harmadik helyen is végezhet.

eFBé Gólzáporos napot zártak Pozsonyban a B divíziós junior Európa-bajnokságon a fiúk. A hölgyeknek is rendeztek volna tornát a szlovák fővárosban, ám a sorozatos visszamondások után a nyolc csapatból négy lett, így az ő versengésük elmaradt.  A második napon Portugália ellen játszotta első mérkőzését a magyar U21-es válogatott. Kiegyenlített első félidőt követően (2-2) egyéni hibákból lőtt gólokat Portugália, és nyert 6-2-re. Wales ellen a döntetlen jó eredmények számított, ezt el is érte Tápai Tibor együttese, 2-4-ről egyenlített, 4-4 lett a végeredmény. A szövetségi kapitány elégedetten értékelt honlapunknak a helyszínről.  – Az előzetes elképzeléseknek megfelelően sikerült meglepni a portugálokat. 
  – Az első félidőben nagyon egységesek voltunk, száz százalékig működött a taktikánk. A másodikra bejött több rövidzárlat, és a mi labdabirtoklásaink utáni kiskornerekből lőtték a góljaikat. Akcióból csak egyszer voltak eredményesek, a többi esetben nagyon jól védekeztünk. Ez az eredmény mindenképp siker, pláne úgy, hogy a játék képe alapján talán a 4-2 reálisabb lett volna. A luzitánok eddig mindenkinek kilenc gólt lőttek, nekünk hatot, ráadásul rajtunk kívül senki nem tudta kétszer bevenni a kapujukat.  – A Wales elleni döntetlennel is elégedett?  – Igen, különösen annak fényében, hogy hátrányból sikerült felállnunk. A meccs előtt megbeszéltük a taktikát, tudtuk, hogy hol a rés a védekezésükben, így a negyvenedik másodpercben meg is szereztük a vezetést. Wales emberelőnyből egyenlített, és a továbbiakban is lőttek gólt fórból, nekünk egy ilyen helyzetet sem sikerült kihasználni. Emberhátrányból viszont eredményesek voltunk. A két ország hokikultúrája közötti különbségeket ismerve a döntetlen jó eredmény, bár a fiúk kicsit elégedetlenek voltak.  – A csapat így is versenyben van, a körbeveréseknek köszönhetően az utolsó napon két győzelemmel a dobogóra is van esély.  – Továbbra is igaz az, hogy ebben a korosztályban folyamatosan kerülhet hullámvölgybe bármelyik csapat. Ma például Szlovénia nagy arányú győzelmet aratott Szlovákia felett, ezt mindenki meglepetten nézte a lelátóról. Aztán kikaptak tizenhárom góllal a törököktől. Ezért is külön öröm számomra, hogy a mieink kiegyensúlyozottan játszanak minden mérkőzésen. Lehet, hogy a győzelemhez ez nem mindig elég, de ha vereség a vége, akkor sem vagyunk alárendelt szerepben. Egyszerűen a papíron jobb csapat győz. Nem szabad elfelejteni azt, hogy minden ellenfelünk jobb feltételekkel játssza ezt a sportágat hazájában. Ezt a fiúk is tudják és éppen ezért jó a hangulat. Érzik, hogy nehezen tudnak kibontakozni az ellenfelek és ez mindenképen a srácok érdeme. Büszkék lehetnek magukra – én két nap után már büszke vagyok rájuk!  – Mindenki egészséges?  – Kisebb sérülések már vannak, de az ilyen sorozatmeccsek után ez várható. Van lábujjsérülés, néhány „ellőt kéz”, kisebb zúzódások, de egy hatmeccses sorozatban ez benne van. A mai napon sajnos komoly sérülés is volt, a dánok csapatkapitánya bokaszalag-szakadást szenvedett. Szerencsére ez volt az egyetlen komoly eset eddig.  Az utolsó napon a török válogatott ellen kezd a magyar csapat, majd Szlovénia ellen, „hatpontos” meccsel zárja az Európa-bajnokságot. Langer Bálint a góllövőlista harmadik helyén áll hét találatával, szükség lesz a további gólokra a zárónapon. 

Junior férfi Európa-bajnokság, II. divízió, Pozsony, a második nap eredményei: Szlovénia–Szlovákia 7-2, Magyarország–Portugália 2-6 (a magyar gólszerzők: Botka Dániel, Langer Bálint), Dánia–Wales 2-9, Törökország–Szlovénia 15-2, Portugália–Szlovákia 9-1, Wales–Magyarország 4-4 (g.: Léber Sebastian 2, Tápai Márk, Langer Bálint), Dánia–Törökország 0-11. Az állás: 1. Portugália 12 pont, 2. Törökország 10, 3. Wales 5, 4. Magyarország 4, 5. Szlovénia 4, 6. Szlovákia 3, 7. Dánia 1. A góllövőlista állása: 1. Guden (török), 13 gól, 2. Franco (portugál), 10, 3. Langer Bálint 7.