UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2013-01-20 20:25

Célkitűzés teljesítve

Az 5. helyen végzett a junior férfi gyeplabda-válogatott a pozsonyi B divíziós Európa-bajnokságon. A szövetség az 5-6. hely valamelyikét tűzte ki célul, a fiúk az előbbit érték el. Az utolsó napon Törökország ugyan jobbnak bizonyult és 4-1-re nyert, Szlovéniát azonban magabiztosan, 10-4-re verte a magyar csapat. Langer Bálint a harmadik helyen végzett a góllövőlistán, Deli Dánielt pedig a torna legjobb kapusának választották.

eFBé Az ötödik hely megszerzése mellett az is elégedettségre adhat okot, hogy valamennyi erősebb csapat ellen kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott a magyar junior férfi gyeplabda-válogatott. A pozsonyi B divíziós Európa-bajnokságon hat mérkőzésen két győzelem, egy döntetlen és három vereség a mérleg, ami az 5. helyet jelenti a csapatnak és azt, hogy továbbra is a második vonalban szerepelhet.
„Törökország ellen három percnyi rövidzárlat elég volt ahhoz, hogy három gólt kapjunk és elmenjen a meccs. Sort és kapust is cseréltünk, a játékuk visszaállt, de nem sikerült feljebb zárkózni. Szlovénia ellen gyorsan megszereztük a vezetést, a szünetben mégis ők örülhettek előnynek. Egészpályás letámadásra és emberfogásra váltottunk, ami nem ízlett ellenfelünknek. A labdaszerzésekből zsinórban nyolc gólt lőttünk, nyertünk 10-4-re és nagyon szép mérkőzéssel fejeztük be a számunkra sikeres tornát” – mondta el Tápai Tibor szövetségi kapitány a mérkőzés után a hockey.hu-nak. Honlapunk a zzövetség elnökét, Kassai Attilát kérte gyors értékelésre a záró meccs után. „Sokszor említenünk kell a magyarországi körülményeket, ezeknek a fényében nagyon jó eredményt értünk el. Ezért gratuláció illeti a vezetőedzőt és a játékosokat is. Több mérkőzésen elpártolt mellőlünk a szerencse, ha nem így történik, még sikeresebbek lehettünk volna. De nem vagyunk telhetetlenek, örülünk, hogy a két évvel ezelőtti utolsó helyhez képest komolyan előreléptünk. A közösségi oldalakon, a fórumokon sokan bíztatták itthonról a csapatot, jó volt látni, olvasni a hozzászólásokat. Szeretnénk, ha Tibor folytatná a megkezdett munkát…”

Junior férfi Európa-bajnokság, II. divízió, Pozsony, a harmadik nap eredményei: Szlovénia–Wales 2-10, Törökország–Magyarország 4-1 (a magyar gólszerző Langer Bálint), Dánia–Portugália 2-12, Wales–Szlovákia 4-6, Magyarország–Szlovénia 10-4 (g.: Léber Sebastian 4, Langer Bálint 3, Tápai Márk 2, Wesselényi Márton), Portugália–Törökország 3-1, Dánia–Szlovákia 1-7. A végeredmény: 1. Portugália 18 pont, 2. Törökország 13, 3. Szlovákia 9, 4. Wales 8, 5. Magyarország 7, 6. Szlovénia 4, 7. Dánia 1. A góllövőlista végeredménye: 1. Franco (portugál), 20 gól, 2. Guden (török), 16, 3. Langer Bálint 11. A torna összes eredménye ITT.

A tornán Portugália kiemelkedett a mezőnyből, valamennyi mérkőzését megnyerte, így az első helyről döntő, törökök elleni összecsapást is (3-1). A házigazda szlovákok a harmadik napra felszívták magukat és mindkét mérkőzésüket megnyerték, ezzel megszerezték a harmadik helyet – előzetesen a magyar, a szlovén és a walesi csapat is esélyes volt a bronzéremre. Ausztria Európa trónján Az A divízió Európa-bajnokságát ugyanebben az időben játszották Bécsben, a házigazda osztrák juniorok lettek a kontinens legjobbjai, miután a döntőben 4-3-ra legyőzték Lengyelországot. A tornán a svéd Johan Björkman kiemelkedett a mezőnyből, noha csapata csak ötödik lett, ő a gólkirályi cím mellett az MVP-t is begyűjtötte („A torna legértékesebb játékosa”-cím). Az A csoportból Ukrajna és Csehország esett ki, a legközelebb 2015-ben rendezendő Eb-n a helyükön Portugália és Törökország szerepelhet a legjobbak között.