UtánpótlásSport
2024. május 14.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2013-12-18 19:28

Két harmadnyi gólszüret

Litvánia és Románia után Észtországot is biztosan győzte le az U20-as válogatott a miskolci világbajnokságon. Rich Chernomaz ismét változtatott néhány sor összetételén. A 3. vébémeccsen gólerős volt (az egyébként változatlan összetételű) 4. sor is, ez a sorsdöntő pénteki nap előtt mindenképp biztató jel.

eFBé „Mindig a következő mérkőzéssel foglalkozunk, azt kell megnyerni” – zárták rövidre a fiúk a felvetést, hogy ha Észtország ellen nyernek, a pénteki, hollandok elleni összecsapás akár a feljutásról is dönthet.
Az első harmad eddig nem volt sikeres a magyar junior-válogatottnak a miskolci divízió II/A-csoportos világbajnokságon. A sorozat megszakadt Észtország ellen, Sárpátki Tamás góljával hoztuk ezt a 20 percet. Előtte remekül védekeztünk ki kettős emberhátrányt, a harmad végén pedig Nagy Krisztián növelhette volna az előnyt, de Seppenen kapus sokadik bravúrjával megakadályozta ezt. Magyar helyzetekkel folytatódott a meccs, mégis észt gólt láthatott a publikum. Andres Kato egyenlített a 24. percben, az észtek legfiatalabb játékosa távoli bombával mattolta Arany Gergelyt. Két percen belül jött a válasz, Sárpátki passzolt Galló Vilmoshoz, aki középről nem hibázott. Az emberelőnyben szerzett találatot ismét gyorsan követte az újabb fórgól: Sárpátki korcsolyázott be a szélről és lőtte ki a jobb felső sarkot (3-1). Az eredmény ekkor nem tükrözte hűen a hazai fölényt, 30 magyar kapuralövéssel szemben 14 állt észt oldalon. A harmad hajrájában már gólokban is megmutatkozott a különbség. A 36. percben Galló kotorta be a lecsorgó korongot, másfél perccel később Nagy Krisztián nekilódult és bombagólt lőtt (5-1).
A fáradt Seppenen helyére Roland Bugaj érkezett az utolsó húsz percre, a kapus Sebők Balázs és Erdély Csanád lövéseit védte bravúrral. Ahogy az 1., úgy a 3. harmadban is megszakadt egy sorozat. A vébén eddig nem kapott gólt a magyar válogatott ebben a játékrészben, Georgij Vasziljev változtatott ezen (5-2). A gól nem törte meg a lendületet, jött a 6. magyar találat. Ez a miskolciaknak különösen kedves: az emberhátrányos gólt a Jegesmedvék támadója, Ritó László lőtte (6-2). A románok ellen Erdély Csanád, ezúttal Galló Vilmos jutott el mesterhármasig, a svéd Linköping légiósa szép szólót fejezett be góllal. A másik „északi magyaré” volt a pont az i-n, az 55. percben a finn Karpat Oulu csatára, Sebők Balázs is betalált, 8-2- lett a végeredmény. Mesterhármasa ellenére nem Galló, hanem a remek támadó- és védőmunkát bemutató, előkészítésben jeleskedő Szabó Krisztiánt választották a magyar csapat legjobbjának. Az észteké az első góljukat szerző Kaló lett a legjobb. Korábban a világbajnokságon: Magyarország–Litvánia, Magyarország–Románia.

A harmadik játéknap első összecsapását Litvánia 5-2-re nyerte Horvátország ellen. Ezzel a litvánoknak 6 pontjuk van, a horvát válogatott pedig az észttel egyetemben pont nélkül áll. Valamelyik elmozdul innen, lévén a csütörtöki szünnap után pénteken egymás ellen játszanak. A magyar válogatottra Hollandia vár – ha a tulipánosok késő este legyőzik Romániát, pénteken a magyar–holland meccs a feljutásról dönthet.