UtánpótlásSport
2024. április 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2014-04-14 20:29

Fél tucat az osztrák kapuban is

Minden rendben van: második mérkőzését is megnyerte az ifjúsági válogatott a fehérvári divízió 1/B-s világbajnokságon. Az előzetesen a végső győzelemre is esélyesnek tartott Ausztria ellen kétgólos hátrányból felállva 6-2-re nyertek Glen Williamson tanítványai.

eFBé Az „öltözőben maradt” csapatnak büntetés jár – az álmos magyar kezdést két góllal használta ki Ausztria. Mario Huber, Ali Wukovits és Daniel Zwerger az osztrákok talán három legveszélyesebb játékosa, szűk tíz perc alatt két gólt hozott össze. Fontos pillanatok következtek, a gól- és a lélektani előnyt is vissza kellett venni az ellenféltől. A kapuban ma Arany Gergely állt, aki Kornakker Dánielhez hasonlóan fontos pillanatokban hárított, ráadásul még az első harmadban megvolt a szépítés, Galló Vilmos lőtte be a visszapasszt.
hun-aut-2014fehervarifivb-03
hun-aut-2014fehervarifivb-03
Az ukránok elleni felkészülési mérkőzést ismételték meg a mieink, legalábbis sikerült padlóközelből felállni. Kettős emberhátrányt is kivédekeztek a fiúk a második harmad elején, s vitte őket előre a lendület. Keresztury Erik egyenlített a 29. percben, a 37.-ben pedig Vokla Roland révén átvette a vezetést Magyarország: Vizi Dánielt nem tudták megfosztani a korongtól, ő pedig százszázalékos helyzetbe hozta Voklát (3-2). A 45. percben jött a meccs emberének választott Galló második gólja (4-2), amitől gyorsabb és durvább is lett nyugati szomszédunk együttese. Matthias Hagen hátulról szabálytalankodott, a játékvezetők a hátralévő időre leparancsolták őt a jégről – Keresztury pedig megsérült. Dieter Werfring szövetségi kapitány 19-re lapot húzott az 56. percben: Stipsicz Bence kiállítása miatt emberelőnyben volt Ausztria, Werfring lehozta kapusát. Újabb kettős fórjuk maradt kihasználatlan, Erdély Csanád pedig jött, látta, hogy üres a kapu, és bebiztosította, hogy ma a magyar válogatott győzzön (5-2). A végére maradt a desszert, Stipsicz Bence belőtte a hatodikat, pontosabban valakiről bepattant a pakk (6-2). „A kulcs a jó kezdés” – mondta Glen Williamson a világbajnokság előtt az esélyekről. Nos, a kezdés százszázalékos: két meccs, 6 pont, 12-3-as gólkülönbség. A lendület nem törhet meg még akkor sem, ha kedden szünnap következik, majd szerdán a papíron „fix 1-es” Lengyelország ellen. De nem papírozni és számolgatni kell, hanem az eddig mutatott játékkal nyerni még három meccset! És akkor minden rendben lesz…

Fiú ifjúsági divízió 1/B csoportos világbajnokság, Székesfehérvár, a 2. napon: Szlovénia–Lengyelország 4-3 (2-1, 1-2, 1-0) Magyarország–Ausztria 6-2 (1-2, 2-0, 3-0), gól: Galló (2), Keresztury, Vokla, Erdély, Stipsicz, ill. Zwerger, Huber Hátravan még a Japán–Ukrajna mérkőzés.

Korábban a világbajnokságon: HUN–SLO 6-1. A főoldali kép forrása a Magyar Jégkorong Szövetség.