UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Úszás

2014-12-14 16:06

Boldogság 13

Gyurinovics Fanni és Késely Ajna minden fellépésén korosztályos rekordot tempózott a dohai rövid pályás úszó-világbajnokságon. A két 13 éves tini együtt lakott, és örült annak, hogy jobban megismerhették egymást.

reb A dohai rövid pályás úszóvébé krónikáját miden bizonnyal arany betűkkel írják a sportág nagykönyvébe. Még kisebb helyet foglal el benne a két tizenhárom éves, Gyurinovics Fanni és Késely Ajna teljesítménye, ám ha évekkel később fellapozzák az oldalakat, már láthatják: jogosan kaptak helyet. Ha már Katarban jártak, jó szokásukhoz híven ahányszor a medencébe ugrottak, megjavították a korosztályos csúcsot, így értelemszerűen az egyéni legjobbjukat szintén. Késely például a 100 méter hát távján az ötvenét is.
kesely_gyurinovics_szaka_MUSZ
kesely_gyurinovics_szaka_MUSZ
„Kezdetben azt sem tudtam, mit kell csinálni a last-call roomban (ahonnan a medencéhez szólítják a versenyzőket – A szerk.), vagy hogyan állítsam be a hátúszás rajtját segítő eszközt, de Laci bácsi és a többiek is segítettek – gondol vissza a kőbányás Késely. – Talán pont az volt a legmeghatározóbb élményem, hogy nagyon jó társaság tagja lehetettem. És persze, hogy élőben látta győzni egykori klubtársát, Bernek Pétert. Amikor pedig Hosszú Katinka világcsúccsal nyert 100 m háton, ő is felugrott, és a teljes nézőtérhez hasonlóan, hangosan éltette a klasszist. Akárcsak Ajna, Fanni, az UTE tehetsége is élvezte a világverseny-szereplést, bár még szoknia kell az olyan apróságokat, mint hogy minden szám előtt ellenőrzik a teljes felszerelését – ezt ő most még igazán feleslegesnek tartja. A szövetség beszámolóiban következetesen a két, tündérkének nevezett leány egyébként életében először szobatárs is volt. Fanni szerint bár régóta ismerik egymást, most elmélyítették a kapcsolatukat, szinte barátok lettek. S hogy mit mond róluk Kiss László szövetségi kapitány? „Egerszegi Krisztina megmutatta, hogy egészen fiatalon is lehet olimpiát nyerni. Nem akarok hátizsákot rakni a fiatalokra, de igazán nem bánnám, ha Rióban a nyomába szegődnének.”