UtánpótlásSport
2024. március 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

MOL-tehetségek

2015-02-23 12:56

Harmónia, lendületben

Carolina Moscheni és Lukács Ádám nagyon élvezte a versenyzést a felnőttek között a stockholmi műkorcsolya és jégtánc Európa-bajnokságon. Bár a kűrjükbe hiba csúszott, elégedettek az elért tizenötödik hellyel. Március elején a tallini junior-vébén lépnek jégre.

Pusztai Viola A Carolina Moscheni, Lukács Ádám jégtánc páros élete első felnőtt Európa-bajnokságán a tizenötödik helyen végzett. Stockholm után azonnal Milánó felé vették az irányt, hogy folytassák az edzéseket, hiszen márciusban már a junior-világbajnokságon lépnek jégre. A felkészülésüket csupán magyarországi villámlátogatás erejéig szakították meg: Budapesten, illetve Debrecenben tartottak sajtónyilvános edzést.
Carolina Moscheni és Lukács Ádám Forrás: MOKSZ
Carolina Moscheni és Lukács Ádám Forrás: MOKSZ
Amikor legutóbb a budapesti Mikulás-kupán beszélgettünk velük, még nem esett szó a felnőtt Európa-bajnokságról. Ádám megerősítette: a szezon elején valóban nem volt még tervben, hogy indulnak a stockholmi kontinensbajnokságon, inkább a juniorviadalokra koncentráltak. – Amikor decemberben fontolóra vettük a lehetőséget, gyorsan kellett döntenünk. Tudtuk, nagyon kemény munka vár ránk az Eb előtti három hétben, mert teljesen új rövidprogramot kellett felépítenünk. Juniorban a szamba a kötelező a latin táncok közül, felnőttben viszont a paso doble, és a kűrhöz is hozzá kellett adni harminc másodpercet – mondta a MOL Új Európa Alapítvány által támogatott Lukács Ádám. Az Eb-n azt a célt tűzték ki, hogy a legtöbbet hozzák ki magukból, és bemutatják a kűrjüket. Az, hogy végül a tizenötödikek lettek, boldogsággal tölti el őket, még a szabadprogramban elkövetett hiba ellenére is. – A Twizzle az egyik kötelező elem, amit mindkét programban be kell mutatni. Ebbe csúszott hiba, amivel körülbelül három pontot vesztettünk. Előrelépést nem jelentett volna, de természetesen ilyenkor az ember mindig bánja, hogy nem sikerült tökéletes programot bemutatni. Ennek ellenére pozitív érzésekkel jöttünk le a jégről, élveztük a verseny légkörét, és örültünk azoknak a visszajelzéseknek, amelyeket a bíróktól, az edzőktől és a versenytársaktól kaptunk. Ne feledkezzünk meg arról, hogy dinamikus programjukkal és magával ragadó előadásmódjukkal a közönség szívébe is azonnal belopták magukat. Carry erről azt mondta:
Carry és Ádám Forrás: MOKSZ
Carry és Ádám Forrás: MOKSZ
– Furcsa volt felnőttek között versenyezni, de egyúttal izgalmas is. A rövidprogramban a legjobbunkat futottuk, amit csak tudunk, és nagyon boldogok voltunk, hogy a nézőknek is tetszett. Azt gondolom, erősségünk, hogy rendkívül jó a kapcsolatunk és jól nézünk ki együtt a jégen. Természetesen vannak nehezebb és könnyebb perceink a program közben, de mindig arra törekszünk, hogy megmutassuk, amit tudunk. Sokat számít, hogy nemcsak megjátsszuk az érzelmeket, hanem az igazi arcunkat mutatjuk. A tallini junior-világbajnokságig versenyen már nem szerepelnek, március 2-ig Milánóban készülnek a viadalra edzőik, Barbara Fusar-Poli és Igor Sphilband irányításával. Tavaly a tizennegyedik helyen végeztek, ami némileg csalódást jelentett. Idén mindenképpen szeretnének az első tízbe kerülni – Minél közelebb lenni az első öthöz, ez a cél. Ehhez viszont tökéletes programokat kell bemutatnunk, így most azon dolgozunk, hogy technikailag és az előadásban is a legtöbbet hozzuk ki magunkból. Minden lehetőség adott, hogy jól szerepeljünk. A verseny mindig tartogat meglepetéseket, pozitív és negatív értelemben is, de ez a kiszámíthatatlanság a szépsége a sportnak. Bízom benne, hogy kemény munkával elérjük a célunkat – szögezi le Ádám. Arra, hogy indulnak-e a felnőtt-világbajnokságon, még nem akart igennel válaszolni, csak annyit mondott, az is tervben van, és mindent megtesznek azért, hogy március végén Sanghajban is jégre léphessenek.